17. september 2019
FDF?ere og Spejdere slippes lørdag løs til  en dag fyldt med forskellige opgaver. Arkivfoto
FDF?ere og Spejdere slippes lørdag løs til en dag fyldt med forskellige opgaver. Arkivfoto
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Over 400 børn samles til sjov og fællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 400 børn samles til sjov og fællesskab
Ringsted - 26. marts 2019 kl. 14:01
Af Marie Juul Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dagmarskolen og Lystanlægget i Ringsted bliver lørdag forvandlet til Sherwood-skovens forunderlige univers fra klokken 10.30 til 16.00.

Den flere hundrede år gamle fortælling får igen magisk liv, når den lovløse Robin Hood får sig 438 nye, unge hjælpere i alderen 5-10 år.

De unge FDF'ere og spejdere vil nemlig med glæde hjælpe med at tage fra de rige og give til de fattige på en lørdag, hvor solen forhåbentlig også kigger forbi.

Robin Hoods mange hjælpere skal afprøve diverse aktiviteter og poster for at løse forskellige opgaver - og i sidste ende samle en masse guldmønter med hjem. Men hvis der skal samles guldmønter, er samarbejde altafgørende:

- Mange af posterne lægger op til samarbejde blandt børnene. Der vil på dagen være forskellige kreative og udfordrende poster, siger en af arrangørerne Anne-Marie Skov Lidsmoes.

Robin Hood og hans slæng forstod i den grad at arbejde sammen. De havde et stærkt fællesskab, og de havde en sag, som de kæmpede for sammen.

Børnene skal forsøge at gøre dem kunsten efter, når de skal igennem et væld af spændende aktiviteter. Der skal blandt andet tilberedes og spises fårekyllinger til den store guldmedalje - som en vaske ægte Robin Hood ville have gjort det.

Ved dagens afslutning samles børnenes guldmønter ind, og de bliver ombyttet til et mærke, som børnene med stolthed kan tage med hjem:

- Børnene får guldmønter efter, hvor godt de har klaret posterne. Uanset hvor mange guldmønter børnene har med sig, er de garanteret et mærke, siger Anne- Marie Skov Lidsmoes.

Det handler nemlig mest af alt om, at børnene skal hygge sig sammen og nyde dagen med sjove lege og et godt fællesskab:

-Børnene skal have en rigtig sjov dag, hvor de vil opleve en fantastisk stemning, siger Anne-Marie Skov Lidsmoes.

Dagen bliver sluttet af på bedste manér, når sognepræst Anne Katrine Sylvest fra Sorgenfri Kirke vil sørge for en kort andagt, inden der bliver sagt farvel og tak klokken 16.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk