20. september 2021
Hjemmeværnet øver sig i næste weekend i bevogtning af militære og civile områder. Foto: Hjemmeværnet
Hjemmeværnet øver sig i næste weekend i bevogtning af militære og civile områder. Foto: Hjemmeværnet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Over 100 soldater øver bevogtning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 100 soldater øver bevogtning
Ringsted - 10. september 2021 kl. 10:23

Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland holder øvelse i weekenden 17.-19. september med over 100 soldater fra hele distriktet. Øvelsen gennemføres inden for distriktets ansvarsområde. Hærhjemmeværnet vil navnlig være til stede i Ringsted, Holbæk og St. Heddinge. Det skriver Hjemmeværnet i en pressemeddelelse.

Øvelsen er en del af Landsdelsregion Østs årlige feltøvelse med op imod 1000 soldater. Øvelsen træner hjemmeværnssoldaterne i bevogtning af militære og civile områder, der tjener som ophold for militært personel eller materiel, dansk såvel som allieret. Bevogtning involverer at holde vagt og føre adgangskontrol ved vigtige bygninger eller installationer med henblik på at sikre, at det bevogtede område fortsat kan være i drift - også når der i det omkringliggende samfund er krise eller krig. Øvelsen træner ligeledes samarbejdet med politiet, Beredskabsstyrelsen, Hæren, Søværnet og Region Sjælland.

Bevogtning er en af Hjemmeværnets kerneopgaver. Derfor er det vigtigt, at den enkelte soldat såvel som organisatoriske enheder træner denne disciplin. Der skal samarbejdes mellem en lang række aktører omkring opgaveløsninger med bevogtning, overdragelse af områder og modtagelse af enheder, der skal gøre ophold i bevogtede områder.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk