21. september 2019
Møller Morten Sørensen foran Ringsted Vindmølle. På søndag markeres Dansk Mølledag, hvor over 100 af landets gamle møller holder åbent. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Møller Morten Sørensen foran Ringsted Vindmølle. På søndag markeres Dansk Mølledag, hvor over 100 af landets gamle møller holder åbent. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oplev historiens møllevingesus på Dansk Mølledag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplev historiens møllevingesus på Dansk Mølledag
Ringsted - 14. juni 2018 kl. 18:00
Af Bodil Pinholt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er heldigvis ikke alle møller, der maler helt af h..... til. Ringsted Vindmølle på Køgevej maler mel i fin stil, og det kan man høre om og måske også opleve historiens møllevingesus søndag den 17. juni, hvor det er Dansk Mølledag.

Når møller Morten Sørensen ikke med sikkerhed kan sige, om Ringsted Vindmølle maler denne dag, så afhænger et naturligvis af, om der er vind nok. Sådan er det med vindmøller.

Derimod står Morten Sørensen klar til at fortælle møllens historie, og hvorfor den stadig er intakt.

Morten Sørensen kender om nogen møllen, for han har selv været med til at restaurer den for 35 år siden. Han er uddannet tømrer, men har rejst som møllebygger, og endte i Ringsted.

Vindmøllens historie begyndte i 1804 på Have Mølle i ådalen sydvest for byen. Ådalen ligger lavt, og mølleren C. H. Müller ville gerne længere op ad bakken for at få mere vind, men det forhindrede en nabostrid.

I 1814 købte mølleren et stykke jord øst for Ringsted, og han skilte møllen og flyttede den til Køgevej, hvor den ligger i dag.

Møllen brændte ned i 1870 og blev året efter genopbygget.

Læs mere i Søndagsavisen

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk