29. oktober 2020
Anton Edholm blev slagter på Krogagergård sidste år.
Anton Edholm blev slagter på Krogagergård sidste år.
Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Økoslagter fejrede et års dag på høstmarked: Det har været hårdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økoslagter fejrede et års dag på høstmarked: Det har været hårdt

Det er et år siden økoslagter Anton Edholm overtog slagterkniven på Krogagergård. Lørdag blev det fejret på høstmarked.

Ringsted - 19. september 2020 kl. 19:14
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Måske var det Mette F. og de nye coronaregler, eller også var det, fordi Krogagergård ikke havde snakket så højt om lørdagens høstmarked.

Gæster var der i hvert fald færre af på gården vest for Ringsted, end der plejer at være.

- Her plejer at være flere, men vi er glade og tilfredse. Bare at kunne få lov at gennemføre høstmarkedet, bare lidt senere, er rigtigt fint, sagde Bjarne Krog, ejer af Krogagergård om lørdagens høstmarked og gæster, der mest koncentrerede sig om snobrødsbagning, halmballelegeplads og selvfølgelig stedets slagter.

Bjarne Krog og Kirsten Forsingdal var godt tilfredse med fremmødet på lørdagens høstmarke. Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen

Her kunne man til gengæld tale om kødrand.

Fjerkræ, medisterpølser, stegepølser, leverpostejer og alverdens udskæringer af okse, svin og lam lå klar i fryse- og køledisk til de kødelskere, der sætter pris på velsmag og velfærd med det røde ø-mærke som allestedsnærværende kvalitetsstempel.

- Jeg har ikke noget, der ikke er ø-mærket. For mig er dyrevelfærd de vigtigste, og jeg vil påstå, at det også kan smages i kødet, sagde slagter Anton Edholm, der bor i Slagelse og kom til Krogagergård sidste år efter at have været slagter på Bornholm.

Turbulent tid

Her overtog han slagterkniven fra Ronnie Bach, der efter en turbulent periode med svigtende betaling af leverandører og levering til kunder endte med at gå konkurs og få fyreseddelen af gårdejerne.

Mere behøver ikke at blive uddybet, for det er fortid, og både Bjarne Krog, hustruen Kirsten Forsingdal og Anton Edholm er videre igen.

Det har dog været svært at få vendt skuden, erkender Anton Edholm. Men den venlige slagter står her stadig. Og smiler sågar.

- Jeg kan godt mærke, at det skal løbes i gang igen, men det må jeg gøre med nye produkter, der er noget udover det sædvanlige fx mine glutenfrie grillpølser, siger han og nikker mod pølserne, der ligger sammen med alle de andre kødfristelser.

- Og så har jeg været på Bornholm, og de skal helst have noget unikt. Deres rygemetoder har jeg taget med mig videre, siger slagteren, hvis egne favoritter er det røgede kød.

De gang i snobrødsbageriet ved bålet. Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen

Her er i det hele taget varer fra allerøverste hylde, kræsent udvalgt til kvalitetsbevidste kødmunde, der gerne vil køre langt for en af landets få økologiske slagtere.

Alligevel har det været et hårdt første år for Anton Edholm.

- Det har været meget op og ned, men mest af alt rigtigt hårdt. Når man er helt alene og både skal passe butikken og køre varer ud, er der ikke nogen kære mor, siger han og tilføjer:

- Min familie er dog rigtigt gode til at bakke mig, og kunderne er flinke til at komme igen.

Selvom Anton Edholm ikke har tid til meget mere end at svinge kniven over Bjarne Krogs kreaturbestand og så ellers levere det i form af bøffer og bovsteg, er han glad for at køre ud til slutkunderne.

- Jeg er glad for at køre varer ud, for det har holdt butikken kørende så at sige under corona’en, siger han.

Drømmene må vente

De mange kilometer på landevejene har også givet Anton Edholm tid til at tænke. Og drømme.

Han vil gerne udvide butikken og føje en ny til på sigt.

Første mål er dog at sende spegepølser og andre populære kødprodukter ud til lokale supermarkeder.

- Jeg har været ude og spørge nogle af de små købmænd, bl.a. i Høm. Det er dog et større arbejde, da alle produkter skal have stregkoder og cleares af Coop, siger Anton Edholm og tilføjer:

- Jeg har i øjeblikket dialog med en købmandsbutik i Taarbæk, og det eneste de mangler for at kunne sælge mine spegepølser, er sådan set fryserplads, siger han.

Der var åbnet til halmballerne, som børn og barnlige sjæle kunne lege på. Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen

På sigt kunne han også godt tænke sig en kollega, der kunne aflaste ham, men det må kundernes opbakning afgøre.

- Lige nu står jeg selv og vejer krydderier og smager til. Og det eneste gode ved det er, at jeg er helt sikker på, at det smager godt.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk