13. juli 2020
Taget på Sct. Bendt Kirkes tårn er slidt, og skal derfor udskiftes. Håndværkere går i gang i begyndelsen af august. Foto: Bodil Pinholt
Taget på Sct. Bendt Kirkes tårn er slidt, og skal derfor udskiftes. Håndværkere går i gang i begyndelsen af august. Foto: Bodil Pinholt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt tag på Sct. Bendts tårn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt tag på Sct. Bendts tårn
Ringsted - 28. maj 2020 kl. 07:15
Af Bodil Pinholt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Snart skal borgerne vænne sig til, at et af Ringsteds markante vartegn, Sct. Bendts Kirke, ikke længere har grøn »hat« på tårnet.

arrow Læs også: Operation nyt tag er i gang

Det gamle kobbertag på tårnet skal skiftes, og ny kobber er som bekendt brunt. Den grønne farve kommer først efter mange års påvirkning af vind og vejr.

Der går formentlig op imod 50 år før et nyt kobbertag får den grønne farve. Man kan for eksempel se på taget på Klostermarkskirken, her er tagpladerne stadig brune. Første del af kirken blev bygget for 30 år siden, og her er taget endnu ikke irgrønt. Det er kun i samlingerne, man kan ane lidt grøn farve.

Når det patinerede tag på kirkens tårn nu skal skiftes, så er det fordi, det er utæt og udslidt.

- Vi fik det gennemgået for nogle år siden. Der blev det vurderet, at det ikke kunne svare sig at reparere det, siger Finn Gøtzsche medlem af Ringsted Menighedsråd og kirkeværge.

- Et kobbertag kan ikke skilles ad, for det er foldet og klemt sammen.

Han mener, at sidst kobbertaget blev skiftet var i forbindelse med renoveringen af kirken omkring år 1900.

Træværket i tårnet fejler tilsyneladende ikke noget. Ved gennemgangen blev der ikke opdaget nedbrud på trækonstruktionen.

Opgaven med at skifte taget begynder først i august. Det forventes, at arbejdet vil tage cirka seks måneder. Det lyder måske umiddelbart af meget, men det er en stor flade, som skal skiftes.

Inden arbejdet går i gang, skal der sættes et stillads op, og det vil formentlig også tage noget tid. Det kan godt ske, at stilladset kommer op i god tid før tagarbejdet går i gang.

arrow Eksperter: Nyt kirketag vil være brunt i mange år frem
28. maj 2020 kl. 13:33 Opdateret: kl. 11:33
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk