30. maj 2020
Der er stor interesse for at bruge Vrangeskov og Ringsted Oplevelsessti, der blandt andet løber forbi det gamle traktørsted, som efter planen skal omdannes til et aktivitets- og naturhus. Her fra indvielsen af oplevelsesstien.
gallery icon

Se billedserie

Der er stor interesse for at bruge Vrangeskov og Ringsted Oplevelsessti, der blandt andet løber forbi det gamle traktørsted, som efter planen skal omdannes til et aktivitets- og naturhus. Her fra indvielsen af oplevelsesstien.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt naturhus på vej: Vi vil ramme trætoppene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt naturhus på vej: Vi vil ramme trætoppene
Opdateret 07. november 2019 kl. 17:32
Ringsted - 07. november 2019 kl. 16:06
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er store drømme bag et skitseret aktivitets- og naturhus i Vrangeskov ved Ringsted. Projektet har netop modtaget støttemidler.

arrow Læs også: Vil du være med? Borgere kan sætte fingeraftryk på nyt aktivitetshus

- Det glæder mig overordentligt, at alle de borgere, som har deltaget i Søskovlandets arrangementer, temagrupper, kommunikation med videre, og ikke mindst de cirka 1.150 personer som har besvaret spørgeskemaundersøgelsen, nu vil se resultater af arbejdet med landsbyklyngen, for vil skal i arbejdstøjet og begynde med at udvikle ideen til projektet.

Sådan siger formand for Landsbyklyngen Søskovlandet på Sjælland Ulrich Hjort Hansen i en pressemeddelelse til DAGBLADET Ringsted efter nyheden om, at Realdania og Bygge- og Anlægsfonden har doneret 200.000 kroner i udviklingsmidler til projektet.

Aktivitets- og naturhuset skal placeres i Vrangeskov, helst med udgangspunkt i det gamle traktørsted i skoven.

Sigter efter skyerne

Det skorter ikke på store visioner for det nye grønne hus, der både skal kunne samle motionister og friluftsnydere.

- Det er fedt, at de lokale råd bakker op om landsbyklyngen, og hvis jeg skal være helt ærlig, så sigter vi efter skyerne i håbet om at ramme trætoppene, lyder det fra Ulrich Hjort Hansen.

Formanden håber, der kan komme til at ligge en café i tilknytning til projektet:

- Det vil være fantastisk, hvis vi kan få sodavand/sandwich og kaffe/kage efter en tur i skoven. Foruden den aktive del, som aktivitets- og naturhuset støtter, vil en café helstøbe projektet.

Projektet i Vrangeskov skal ifølge Ulrich Hjort Hansen gerne favne den brede befolkning og støtte op både en sportslig brug og en mere »stille« brug af naturen.

Kommune er med

Håbet er, at stedet skal kunne tiltrække alle aldersgrupper. Men også, at der vil være plads til naturformidling for skoler og institutioner.

- Projektet går 100 procent i spænd med de tanker og beslutninger, som Ringsted Kommune og politikere har taget, og der er således afsat midler til formålet. Det har været en meget positiv proces sammen med politikere og embedsfolk fra Ringsted Kommune, at opleve så stor og konstruktiv opbakning, lyder det videre fra formanden.

Projektet har modtaget 200.000 kroner fra Realdania og Lokale- og Anlægsfonden og 40.000 kroner fra helhedsplanpuljen i Ringsted Kommune.

Desuden har Ringsted Kommune foreløbig afsat 500.000 kroner til et fremtidigt trailcenter.

Undersøger sagen

Formand for Klima- og Miljøudvalget i Ringsted Kommune Torben Lollike (R) medgiver, at der er opbakning til projektet fra kommunens side:

- Vi undersøger, om det ikke kunne være den samme bygning, der kunne bruges til trailcenter og naturhus, lige nu med overskriften »Mødested«. Et trailcenter er et sted, hvor man kan klæde om, tage bad og få luft til sin cykel. Men der er også brug for et sted, hvor man kan slappe af i naturen, og på den måde bliver det et mødested både for motionister og andre, der bruger naturen.

Nu går Søskovlandets styregruppe i gang med det videre arbejde med projektet, der formentlig kun kan realiseres, hvis der kan opnås yderligere støtte fra Realdania og Bygge- og Anlægsfonden.

Landsbyklyngen Søskovlandet på Sjælland omfatter Haraldsted-Allindemagle, Jystrup-Valsøllille, Vigersted og Kværkeby-Fjellebro.

arrow Landsbyklynge får penge til naturhus-projekt i Vrangeskov
06. november 2019 kl. 16:36 Opdateret: kl. 11:58
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk