28. januar 2021
Børn på livredderboards. Pr-foto
gallery icon

Se billedserie

Børn på livredderboards. Pr-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt mini-livreddertårn i svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt mini-livreddertårn i svømmehal
Ringsted - 26. november 2020 kl. 06:39

Ringsted Svømmehal har fået et nyt indendørs mini-livreddertårn. Det er fyldt med sjovt og spændende udstyr som redningskranse, rescue boards, bjærgedukker, redningsveste og -torpedoer, som skal inspirere både børn og voksne til at prøve kræfter med livredderdisciplinen.

Det nye livreddertårn i Ringsted Svømmeland er en miniatureudgave af TrygFondens rød-hvide livreddertårn, som vi kender fra de danske strande, men i modsætning til livreddertårnene på strandene er tårnet i Ringsted Svømmeland ikke forbeholdt professionelle livreddere - tværtimod.

Mini-livreddertårnet skal inspirere til at lege med og udforske livredning, og alle svømmehallens gæster opfordres til at kaste sig ud i livredderdiscipliner som for eksempel at kaste en redningskrans, balancere på et rescue board og bjærge en dukke.

- Livredning er en sjov og meningsfuld aktivitet, hvor man kan lære at redde sig selv og andre, og det er vigtigt, når vi bor i et land omgivet af vand, siger René Højer, programchef i TrygFonden i en pressemeddelelse.

- I TrygFonden arbejder vi for at opbygge og udbrede en livredningskultur i Danmark, hvor endnu flere lærer livredning. Vi har i de seneste år oplevet en stigende interesse for livredning, blandt andet på strandene om sommeren, og sidste år testede vi de nye mini-livreddertårne i ni svømmehaller rundt om i Danmark.

-Testen viste, at badegæster i alle aldre var vilde med at prøve kræfter med livredning i svømmehallernes trygge omgivelser, og derfor er vi rigtig glade for, at vi nu kan tilbyde et permanent livreddertårn i Ringsted Svømmeland, siger René Højer.

Blandt de første
Ringsted Svømmeland er blandt de første svømmehaller i Danmark til at få det nye livreddertårn og det tilhørende livredderudstyr.

I løbet af de kommende tre år skal mini-livreddertårnet udbredes til i alt 45 svømmehaller i hele landet.

Ringsted Svømmeland glæder sig over at kunne tilbyde nye, sjove og lærerige vandaktiviteter.

- Vi er meget glade for vores nye livreddertårn, som vil give både børn og voksne mulighed mange timers leg i vandet. Redskaberne indbyder til at dykke, bjærge og padle, og det vil forhåbentligt være med til at inspirere flere til at kaste sig over livredning som disciplin. Alt udstyr er til fri afbenyttelse for vores gæster, og jeg håber, at vi på den måde kan være med til at inspirere en ny generation af livreddere, siger Kim Olander Hansen, leder af Ringsted Svømmeland.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk