19. oktober 2018
Elisabeth Christensen, Marianne Jensen og Kirsten Hansen må som alle andre trafikanter på Havemøllevej mase sig vej igennem vandmasser, mudder og sten. Foto: Anne Wandahl
gallery icon

Se billedserie

Elisabeth Christensen, Marianne Jensen og Kirsten Hansen må som alle andre trafikanter på Havemøllevej mase sig vej igennem vandmasser, mudder og sten. Foto: Anne Wandahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny voldpløjning giver mere vrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny voldpløjning giver mere vrede
Opdateret 15. november 2017 kl. 14:10
Ringsted - 15. november 2017 kl. 14:08
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Striden om rabatter på Havemøllevej mellem Ringsted Kommune og en lodsejer fortsætter, skriver DAGBLADET Ringsted.

arrow Læs også: Lodsejer bag voldpløjning trækker kommune i retten

Langs en stubmark på vejen mellem Torpet og Bringstrup ved Ringsted er der inden for de seneste dage sket endnu en voldpløjning helt ud til asfalten.

Plovene har skabt et cirka to meter bredt bælte jord og mudder langs kørebanen, men resten af stubmarken står urørt.

- Man pløjer altså indefra midten af marken og ud til kanten. Ikke omvendt. Det giver jo overhovedet ingen mening kun at pløje ude ved vejen og lade resten af marken stå. Det er bevidst chikane, siger Elisabeth Christensen.

Sammen med veninderne Kirsten Hansen og Marianne Jensen plejer hun hver tirsdag at cykle en lang tur på op til 30 kilometer.

I regnvejret tirsdag blev turen noget af et forhindringsløb gennem vandmasser.

- Om lidt kommer skolebørnene fra friskolen i Bringstrup og skal igennem det her. Det er jo farligt. De har ikke en jordisk chance. Det er utidigt, at ejeren kun tænker på sig selv. Jeg kan simpelt hen ikke forstå, at man kan opføre sig sådan over for andre mennesker, siger Elisabeth Christensen.

Det kan klima- og miljøudvalgsformand Klaus Hansen (V) heller ikke.

- Det er desværre korrekt, at lodsejer nu har valgt at fjerne de advarselsskilte, som kommunen har været nødt til at sætte op på Havemøllevej for at sikre trafikken. Der er nu også pløjet yderligere vejrabatter op, så det er blevet endnu farligere for cyklende skolebørn, skolebussen og øvrige trafikanter at færdes på strækningen. Jeg er fortsat helt uforstående over, at lodsejer bevist vælger at chikanere sit lokalområde på denne respektløse måde, hvor andres liv dermed bliver bragt i fare, siger Klaus Hansen.

Først onsdag den 22. november er der skelforretning for at få tvisten afgjort.

Indtil da er kommunen magtesløs over for voldpløjningen

- Vi nødsaget til at afvente skelforretningen på onsdag, før vi kan genetablere vejrabatterne. Så er vi til gengæld også klar til at rykke ud med meget kort varsel, for jeg har da stadig en forventning om, at sagen falder ud til fordel for kommunen.

Indtil da vil jeg indtrængende opfordre alle trafikanter på strækningen til at passe rigtig godt på især vores små bløde trafikanter, siger Klaus Hansen.

DAGBLADET Ringsted og sn.dk har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra lodsejeren Dorte Jensen. Hun reagerer ikke på henvendelser.

arrow Voldpløjet vej: Lodsejer har meldt politikere til politiet
20. december 2017 kl. 15:21 Opdateret: kl. 15:21
arrow Bag voldpløjet vej ligger sjældent set splid
09. december 2017 kl. 10:07 Opdateret: kl. 20:28
arrow Voldpløjning kan ende med retssager på stribe
09. december 2017 kl. 09:15 Opdateret: kl. 19:31

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk