11. juli 2020
Ny lokalafdeling af DSU (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom) i Ringsted og Borup. 	    			         Privatfoto
Ny lokalafdeling af DSU (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom) i Ringsted og Borup. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny ungdomsorganisation skyder op i Ringsted og Borup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny ungdomsorganisation skyder op i Ringsted og Borup

Den første lokalafdeling af DSU, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom har set dagens lys.

Ringsted - 02. juni 2020 kl. 12:55
Af Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den har været undervejs i fire år, men på et tæppe i Klosterlunden 22. maj skete, der noget afgørende.

Her blev en længe ventet DSU-afdeling i Ringsted nemlig en realitet med tre socialdemokratiske unge fra byen og oplandet i spidsen, Kiera Holly Creffield, Senia Kragesteen og Olayaa Maa.

Initiativtager til den nyslåede ungdomsorganisation i Ringsted er dog noget ældre end de tre bestyrelsesmedlemmer, der til daglig er gymnasieelever.

- Jeg har som ankermand for dette projekt - en ny DSU-afdeling i Ringsted - været undervejs i lidt over 4 år og det er endelig lykkedes at samle de unge under samme fane, nemlig den røde socialdemokratiske fane, fortæller John Fobian-Madsen, der er 1. suppleant til Regionsrådet for Socialdemokratiet i Ringsted-Sorø-kredsen.

Corona var ikke stopklods

Ideen til en ungdomspolitisk lokalafdeling opstod sidste år, da landsforbundet DSU planlagde at hjælpe de kommuner, som ikke havde en afdeling selv.

- Vi skulle bare stille med faciliteter og lidt økonomi, så skulle det nok gå. Men lige som vi startede op, kom Coronavirussen og alt blev kastet til hjørne, fortæller John Fobian-Madsen, der dog skynder sig at rose de unge.

- Intet skulle stoppe dem. De kunne selvfølgelig ikke tage ud og snakke med andre unge, men de havde selv deres eget netværk og de fortsatte deres færd online, siger han.

Lokalafdelingen i Ringsted betyder, at socialdemokratise unge ikke længere behøver at tage til Slagelse, Roskilde eller endnu længere væk.

- De vil nu mænge sig med de unge i Ringsted, når der skal debatteres politik, hvor miljøpolitik er øverst på DSU's liste, siger John Fobian-Madsen og slutter:

- Jeg er stolt og glæder mig som et lille barn til samarbejdet og selvfølgelig at følge deres færd i det politiske spil i Ringsted.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk