17. februar 2020
Susan Hemmingsen oplever stor interesse for sine bøger, når hun har en stand på en messe. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Susan Hemmingsen oplever stor interesse for sine bøger, når hun har en stand på en messe. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny inspiration til kødfrie dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny inspiration til kødfrie dage
Ringsted - 18. februar 2019 kl. 08:19
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ernæringsrådgiver og kostvejleder Susan Hemmingsen fra Ørslev ved Ringsted er klar til at udgive sin anden kogebog. Titlen er denne gang »Kødfrie hverdage - også med fisk«.

Det er en opfølger til hendes første bog »Kødfrie dage - lækre og sunde vegetaropskrifter«, som blev udgivet på forlaget Mellemgaard. Nu er hun skiftet til Skriveforlaget.

- Mit hovedbudskab er, at for at spise kødfrit behøver man ikke at være vegetar. Derfor er denne bog skrevet til dem, som gerne vil spise mindre kød, og som eventuelt overvejer at blive vegetar, påpeger Susan Hemmingsen.

På baggrund af sine uddannelser inden for kost og ernæring er hun omhyggelig med at beskrive de ernæringsmæssige aspekter, som man skal være opmærksomme på, når man begynder at spise mindre kød.

- Det er vigtigt for mig at beskrive, hvilke tiltag der er nødvendige for at holde sig sund og rask, når man indfører kødfrie dage og måske bliver 100 procent vegetar. Her følger jeg instrukserne fra Sundhedsstyrelsen. Det er blandt andet vigtigt at spise tabletter med B12-vitamin, for det kommer man til at mangle, hvis man ikke længere spiser kød. Og her hjælper det ikke, at man spiser fisk, for de indeholder heller ikke B12, påpeger Susan Hemmingsen.

Gode tip på messer

Alt er forklaret på et enkelt og letforståeligt dansk, så alle kan være med.

- Det er vigtigt at spise varieret, og jeg synes sagtens, at kød i en mindre mængde kan være tilbehør til en vegetarret. Bogen henvender sig til familier, som savner inspiration til at komme i gang med at spise retter med mindre kød og som ønsker at indføre kødfrie dage, siger Susan Hemmingsen.

I forbindelse med de mange foredrag og bogmesser, som Susan Hemmingsen har været en del af siden udgivelsen af sin første bog, er hun ofte blevet spurgt, om hun ikke kunne lave en kogebog, hvor der ud over vegetar-retter er fokus på tilberedning af fisk og skalddyr. Med andre ord gode tip og ideer til pesco-vegetarer (vegetarer som gerne spiser fisk red.).

-Det har jeg taget til mig, og derfor er min nye bog bygget op med selvstændige vegetarretter med tilhørende tilberedningsforslag af forskellige fisk, som jo alligevel altid bliver tilberedt for sig selv, påpeger hun.

Den nye kogebog henvender sig også til gigtpatienter, da de kan have stor gavn af at spise mindre kød, fordi kød indeholder syre, som kan være med til at forværre inflammationen i leddene. Retterne er også yderst brugbare som slankemad og til personer med knogleskørhed, forhøjet blodtryk og diabetes.

»Kødfrie hverdage - også med fisk« udkommer 28. februar.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk