26. maj 2020
Det er her i Punkt 1?s tidligere butik i RingStedet, at den nye biograf skal indrettes. I første omgang er der taget jordbundsprøver gennem gulvet i det store butikslokale. Foto: Thomas Olsen
Det er her i Punkt 1?s tidligere butik i RingStedet, at den nye biograf skal indrettes. I første omgang er der taget jordbundsprøver gennem gulvet i det store butikslokale. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny biograf skrider stille og roligt fremad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny biograf skrider stille og roligt fremad
Ringsted - 04. april 2019 kl. 07:02
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Indtil videre ser det stadig ud til, at borgere og besøgende i Ringsted kan se film i Michael Obels nye biograf i RingStedet hen mod slutningen af året.

arrow Læs også: Ny biograf er med til at fejre den verdensberømte dirigent André Rieu

- Efteråret er et godt bud, men jeg vil nødig sætte en dato på endnu, siger Michael Obel.

Biografen skal ligge i den gamle Punkt 1-butik mellem Falckstationen og Føtex. Her er de allerførste manøvrer til bygningen af biografen nu i gang.

- Vi er ved at få lavet jordbundsprøver for at se, om det er guld eller ler, der ligger i jorden. Vi vil jo gerne være sikre på, at vi bygger på noget, der kan bære, fortæller filmmanden.

Der er selvfølgelig ikke fundet guld, men foreløbig heller ikke noget, der kunne indikere problemer med at grave ud til biografsalene.

- Det bliver sådan, at man går ind i stueplan, men salene skråner nedad som i et amfiteater, ligesom de plejer. For at få den loftshøjde, vi ønsker i salene, graver vi ned. Nu skal vi være færdige med jordbundsprøverne, og så glæder vi os til at komme i gang med at bygge, siger Michael Obel.

Biografmanden har netop været til endnu et byggemøde med kommunen.

- De er meget søde, og vi synes, vi får en fin service, fortæller Michael Obel.

På den anden side af det kommunale mødebord sidder for eksempel borgmester Henrik Hvidesten (V). Han er også tilfreds med biografprocessen.

- Dialogen med Michael Obel er i rigtig god gænge, og mon ikke man snart kan se noget fysisk i RingStedets bygninger som tegn på, at biografen er på vej, siger Henrik Hvidesten.

Udover at kommunen skal sørge for at ekspedere diverse byggeansøgninger og andre formalia, har byrådet, som beskrevet flere gange her i avisen, afsat i alt 1,5 millioner kroner til støtte af biografens drift de første tre år af biffens levetid. Så på et tidspunkt skal kommunen også administrere pengene.

I ansøgningen om driftstilskud beskrev Michael Obel en ny, moderne biograf med 3-4 sale, der kan bygges færdig inden udgangen af 2019.

Sådan ser det stadig ud. Som nævnt skal projektet være længere fremme, før Michael Obel vil sætte en åbningsdato på, men det bliver en biograf med flere sale.

arrow Ny biograf åbner i december - nu skal personalet findes
19. september 2019 kl. 15:17 Opdateret: kl. 15:18
arrow Ny biograf får store komfortable sæder
28. juni 2019 kl. 17:18 Opdateret: kl. 17:34
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk