23. november 2017
Hjertelige smil og gensynsglæde strømmede gæsterne i møde fra Raadhuskroens værtspar, Birgitte og Henrik Kondrup Petersen. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Hjertelige smil og gensynsglæde strømmede gæsterne i møde fra Raadhuskroens værtspar, Birgitte og Henrik Kondrup Petersen. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu med nye billeder: Ex-ministre fejrede kro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu med nye billeder: Ex-ministre fejrede kro
Opdateret 06. maj 2017 kl. 12:04
Ringsted - 05. maj 2017 kl. 15:23
Af Dan Qvitzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Meget kan danskerne være uenige om - men når det kommer til at samles om et godt måltid mad, kan de fleste være med.

Den danske madkultur har et fast holdepunkt i Raadhuskroen i Sct. Bendtsgade i Ringsted - og fredag kunne krovært Henrik Kondrup Petersen fejre, at det var 30 år siden, han holdt sit indtog i de hyggelige lokaler, der ved samme lejlighed fik navnet Raadhuskroen tilbage. Efter få år blev hans kone, Birgitte Kondrup Petersen, ansat i køkkenet - og siden da kan man vist roligt sige, at dét at drive Raadhuskroen har været en livsstil for dem begge.

Når man driver et så populært sted som Raadhuskroen, kommer man i tidens løb i kontakt med tusindvis af mennesker, og selv om de ikke dukkede op alle sammen til fredagens reception (heldigvis!), så var fremmødet alligevel så stort, at der blev god brug for siddepladserne på første sal. I dagens anledning havde Raadhuskroen nemlig lejet det tidligere revisionskontor ovenpå, og en række gæster var ikke sene til at gå op ad den pompøse trappe, som hidtil kun har været få forundt. I tilgift til den buffet, som også fandtes på første sal, kunne de adrætte gæster på første sal få et sjældent kig over på Sct. Bendts Kirke og Rådhuset.

Ved den store buffet i stueetagen var to medarbejdere dedikeret alene til at skære for af henholdsvis oksesteg og skinkesteg, med både moderne og klassisk garniture samt to slags sauce - og hvis man ikke var blevet mæt af dette rigelige traktement, kunne man forsætte med et stykke af den enorme flødeskumslagkage med et billede af Raadhuskroen i marcipan.

Helt ude på gaden kunne gæsterne fornemme, at der var noget særligt på færde - for der var flagallé og en æresgarde af to af Ringsteds vægtere.

- Allerede mens jeg i går (torsdag) gik og rensede hullerne til flagstængerne, sagde folk »tillykke« til mig. Det samme har alle gæsterne gjort i de seneste dage. Og nu i dag er det jo helt fantastisk, så mange, der er kommet, fremhævede Henrik Kondrup Petersen i en kort pause mellem gratulanterne.

Det er ikke enhver beskåret at have to tidligere ministre til en jubilæumsreception, men fredag var både tidligere generalsekretær Mimi Jakobsen og den stadig meget aktive Sven Erik Hovmand blandt gratulanterne - sidstnævnte ledsaget af sine kone, Lone Hovmand, der endnu kendes af mange som erhvervskvinde og ildsjæl.

Selv om det var lune retter, som dominerede fredagens buffet, så hører der øl med til et måltid midt på dagen, og der var ingen, som fik lov til at gå tørstige hjem. Energiske servitricer sørgede for hele tiden at holde glassene fulde (men man kunne selvfølgelig også få andre drikkevarer end øl, herunder kaffe til kagen).

Gavebordet udviklede sig hurtigt til, at et helt hjørne af krolokalet var reserveret til enorme mængder af flot indpakkede blomster, flasker, chokolade, og hvad man nu giver en 30 års jubilar.

Selv om værtsparret sikkert har haft ekstra travlt de seneste dage, så var der ingen træthed at spore. Det lyste tværtimod ud af dem, at de er klar til at tage mange år endnu som bestyrere af et af Ringsted bys vigtigste omdrejningspunkter.

Henrik Kondrup Petersen kunne i hvert fald fortælle, at man kort før receptionens lukketid havde haft 347 gæster:

- Det er helt vildt, udbrød han.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk