23. februar 2020
Hvis man besidder mere end »bare« 0,5 gram amfetamin, er det nok til, at blive dømt for videredesalg til andre, og så hedder juraen ikke længere narkolov og bøde, men straffelov og fængsel. Det har Rigsadvokaten bestemt. Modelfoto: Jens Wollesen
Hvis man besidder mere end »bare« 0,5 gram amfetamin, er det nok til, at blive dømt for videredesalg til andre, og så hedder juraen ikke længere narkolov og bøde, men straffelov og fængsel. Det har Rigsadvokaten bestemt. Modelfoto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu mangler narkomarkedet 109 gram amfetamin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu mangler narkomarkedet 109 gram amfetamin

Inden en 46-årig mand fra Ringsted blev placeret i politiets celler i Roskilde, blev der fundet hele 55 gram amfetamin på ham. Hans kammerat fra Sorø havde næsten lige så meget på sig.

Ringsted - 24. januar 2020 kl. 13:48
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
arrow Læs også: Elever udviste mistænkelig adfærd ved skole

Et opkald til politiet fra utrygge borgere i boligblokkene Sct. Jørgensgården i Ringsted torsdag formiddag viste sig at være et ekstra godt tip.

Der blev nemlig fjernet i alt 109 gram amfetamin fra narkomarkedet på Sjælland.

Sagen begyndte torsdag ved 10-tiden, da en 46-årig mand fra Ringsted slog sig ned i en af boligblokkenes opgange.

Politiet kørte til stedet for egentlig »bare« at bortvise manden, og derved skabe tryghed for beboerne i opgangen, oplyser pressetalsmand Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi til DAGBLADET Ringsted.

Her er forskellen på bøde og fængsel
  • Rigsadvokaten har tidligere udstukket grænserne for, hvornår narkobesiddelse kan forklares med at være til eget forbrug.
  • For amfetamin ligger grænsen allerede på 0,5 gram. Har man mere end 0,5 gram amfetamin på sig, kan man ikke længere undskylde sig med, at det er til eget forbrug og »nøjes« med en bødestraf.
  • Besiddelse af over 0,5 gram amfetamin medfører i udgangspunktet en fængselsstraf og strafferammen er op til to års ubetinget fængsel.
  • Kilde: Rigsadvokatens vidensbank

- Det viste sig, at den 46-årige var udeblevet fra Fogedretten. Han blev derfor anholdt og taget med på politistationen i Roskilde for at overdrage ham til Fogedretten. Da vi visiterede ham, var han i besiddelse af 55 gram amfetamin i »pølsemandsposer«. Det er langt, langt over den mængde, der kan kaldes »besiddelse til eget forbrug«, siger Martin Bjerregaard.

Bopæl ransaget

Politiet valgte derfor at tage til Ringsted og ransage den 46-åriges hjem.

- På mandens bopæl opholdt sig en 31-årig mand fra Sorø. Han var i besiddelse af 54 gram amfetamin, så han blev også anholdt, fortæller Martin Bjerregaard.

Fængslet i fire uger

Torsdag formiddag blev to anholdt mænd fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde med krav om fængsling sigtet efter straffelovenes paragraf om salg af narko.

Begge mænd blev fængslet i fire uger til 20. februar i et retsmøde for lukkede døre.

Derfor kan politiet ikke oplyse nærmere detaljer fra grundlovsforhøret.

arrow Narko-tip til politiet førte til anholdelse
27. januar 2020 kl. 14:49 Opdateret: kl. 14:49

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk