23. juni 2021
Peter Helmersen fortsætter som menigt bestyrelsesmedlem.
gallery icon

Se billedserie

Peter Helmersen fortsætter som menigt bestyrelsesmedlem.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu lysner det for dunkelt kultursted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nu lysner det for dunkelt kultursted
Ringsted - 10. maj 2021 kl. 14:54
Af Ulla Jensen

Solen kastede formildende stråler ind over forsamlingen, der var mødt frem på plænen foran Ringsted Musikskole, da foreningen Kino Kultur Ringsted lørdag blændede op for den første ordinære generalforsamling efter foreningens stiftelse sidste år.

arrow Læs også: Byrådet frigiver 200.000 kroner til at realisere planerne for kulturkino

Det har været et vanskeligt år for foreningen, blandt andet fordi den gamle Kino Ringsted i Tinggade er hårdt angrebet af skimmelsvamp.

Men nu lysner det. Biografen er ved at blive fuldstændig skimmelsvampsaneret, og når arbejdet er færdigt kan de frivillige rykke ind. Det fortalte den tidligere formand Peter Helmersen i sin beretning på årsmødet, der lige som foreningens overtagelse af den gamle kino er blevet udskudt flere gange - i sidstnævnte tilfælde dog på grund af coronarestriktioner

Der var små 20 fremmødte ved musikskolen. Men da begivenheden blev livestreamet, fulgte flere medlemmer og andre interesserede med hjemmefra.

Fri for skimmelsvamp
Peter Helmersen fortalte, at der nu er etableret et rigtig godt samarbejde med biografens ejere, Printz Ejendomme, der har sat et professionelt firma til at varetage den betragtelige opgave med at få biografen helt fri for skimmelsvampsporer, som ellers potentielt kunne være skadelige for både gæster og fremtidige frivillige medarbejdere.

Det kom også frem, at biografen nu er helt tømt for inventar, men at foreningens medlemmer er blevet lovet stor medindflydelse på, hvordan lokalerne skal se ud, når Printz Ejendomme når dertil.

- Udtrykket i biografen har ændret sig ret meget. På grund af renoveringen fremstår lokalerne bare. Alt er blevet rykket ud for at skimmelsaneringsfirmaet kunne komme til. Vi skal på ny montere sæder, lærred, lydudstyr filmfremviser, få malet lokaler og så videre, fortalte formanden.

Dog er der samtidig udsigt til, at medlemmerne selv skal engageres i at få anbragt inventaret til den tid.

Skal sæder udskiftes
Stemningen var præget af lettelse og forventning, men enkelte spurgte ind til inventar og økonomi.

En tilhører ville for eksempel gerne vide, om det bliver muligt at udskifte sæderne - som tidligere biografgængere har kritiseret for at være gamle og dårlige. En anden spurgte, om man vil kunne fjerne nogle sæder og få nogle borde ind i stedet.

Den tidligere formand forklarede, at man ikke agter at konkurrere med Moviehouse om sædekvalitet, men at man er opmærksom på sædernes standard.

Der er særlige krav til antallet af sæder, hvis man skal opfylde Det Danske Filminstituts, DFI's krav til at modtage støtte som kunstbiograf. Der skal nemlig være minimum 90 sæder, og den gamle biograf har 151 sæder i dag.

- Der kan tages 60 sæder af og så kan man stadig drifte biografen som kunstbiograf. Vi vil gerne have en mere flydende drift af biografen, både for scene og stole, så stedet kan benyttes til biografdrift, men også til koncertdrift, teaterdrift, foredrag med mere, lød det fra formanden, der for nylig havde haft en samtale med filminstituttet, som har sagt god for de tanker, bestyrelsen har lige nu.

God økonomi
Trods ventetiden er økonomien fortsat god for det kommende kultursted. Der er modtaget midler fra DFI, Ringsted Kommune, Nordea-fonden med flere. Biografen har desuden modtaget første rate fra DFI.

Ved generalforsamlingen blev der valgt en ny formand. Det blev Hans E. Beyer. Ny kasserer blev Hanne Pedersen.

Peter Helmersen stillede op og blev valgt til at fortsætte som menigt bestyrelsesmedlem.

Efter mødet valgte flere af deltagerne at få en rundvisning i den gamle kino, som i øjeblikket har et noget andet udtryk end normalt.

arrow Endelig: Kulturkino totalsaneres - nye ildsjæle er meget velkomne
28. april 2021 kl. 18:08 Opdateret: kl. 15:15
arrow Kulturkino kom på budget - pænt beløb i vente
25. oktober 2020 kl. 06:31 Opdateret: kl. 07:26
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk