18. juni 2021
Man aktiverer elladeren med en chip, som man får udleveret af sin udbyder.
gallery icon

Se billedserie

Man aktiverer elladeren med en chip, som man får udleveret af sin udbyder.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kan bilen få strøm i landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan bilen få strøm i landsby
Ringsted - 12. maj 2021 kl. 13:59
Af Jakob Fønss

Der var ekstra aktivitet i landsbyen Ørslev mellem Ringsted og Haslev i morges. Ved kulturhuset på Terslevvej installerede montør Andreas Mosbæk fra E.On og elektriker Morten Christensen fra Broen-El to ladestandere til elbiler i det tidligere cykelskur, som kun er brugt sparsomt, siden landsbyens skole lukkede for en del år siden.

- Vi har brugt det til at søge i ly for regnen, når vi har holdt forskellige arrangementer, men det er jo stort, så det kan vi sagtens fortsætte med, selv om der nu også er installeret de to ladestandere fra E.ON, siger formand for Ørslev Landsbylaug Kjeld Kampp Rasmussen.

Han glæder sig over, at projektet til i alt 158.250 kroner har været muligt at realisere via tilskud fra Region Hovedstaden og Ringsted Kommunes helhedsplanpulje.

- Vi opfattes af Region Hovedstaden som en del af deres netværk, da en stor del af beboerne på Midtsjælland pendler på arbejde til Københavnsområdet, påpeger Kjeld Kampp Rasmussen.

Brug tiden i byen
Ladestanderne kan både bruges til kunder med abonnement og til løskøb af bilister, der har abonnement hos en anden leverandør.

Ladestanderne er mellemhurtige og kan oplade de fleste elbiler op til 80 procent i løbet af to til tre timer.

Ifølge lokalformanden er det de første offentligt tilgængelige ladestandere i en landsby på Sjælland, og han har store forventninger til, at de vil blive benyttet flittigt.

- Vi tænker, at borgere med elbiler kan sætte deres bil til at lade, mens de eksempelvis handler i Dagli'Brugsen eller dyrker fitness i vores idrætsforening, siger formanden.

Ørslev-borgerne har oplevet en del efterspørgsel efter en ladestander fra besøgende, så de er sikre på at kunne køre både til og fra deres besøg i Ørslev.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk