12. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu får Erland besøg: 600 venner på Facebook kan ikke erstatte et møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu får Erland besøg: 600 venner på Facebook kan ikke erstatte et møde
Ringsted - 20. juni 2020 kl. 15:19
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Trist, trist, trist«

arrow Læs også: Ældre Sagen advarer om langsigtede konsekvenser

Sådan beskrev plejecenter-beboer og pensionist Erland Poulsen sit humør, da han på grund af corona-virus i månedsvis måtte sidde smerteramt, syg og isoleret i en plejebolig på plejecenter Solbakken i Ringsted.

Den nærmeste familie kunne af forskellige årsager ikke besøge Erland Poulsen så tit. Så han savnede menneskelig kontakt, der kunne bringe tankerne væk fra sygdom og svære smerter.

Efter to mundtlige forespørgsler på vennebesøg og ditto afslag var han så trist, at han skrev et nødråb på Facebook.

DAGBLADET Ringsted skrev efterfølgende om Erland Poulsens situation. Plejecenterleder Jørgen Lagoni Andersen lovede straks, at Erland Poulsen naturligvis skulle have ret til besøg af gode venner, hvis han ønskede det.

Det lykkedes allerede kort efter, at avisen havde skrevet om sagen:

- Jeg har haft besøg af et vennepar, en tidligere plejer og hendes mand. De var så søde at hjælpe mig med at pakke ned, da jeg skulle flytte herned, og nu har de været på besøg. Det var rigtig rart, fortæller han til DAGBLADET Ringsted.

En vagt med blomster

Selv om Erland Poulsen er ferm til de sociale medier, kan de ikke erstatte det personlige møde:

- Jeg har 600 venner på Facebook. Men det er ikke det samme at skrive med én oppe i Nordjylland, som man ikke kender, som at sidde over for nogle, man kan kigge i øjnene, og hvor man kan se deres smil og ansigtsmimik.

På plejecentret er der en aftenvagt, som giver sig tid til at tale med ham, og det værdsætter han højt. Hun og det gode vennepar er med til at holde ham oppe, når han hyppigt må indlægges på grund af sygdom.

- I forgårs kom hun sørme med blomster til mig, fordi hun ikke kunne være der på min fødselsdag på lørdag. Hun havde været ude at plukke en flot buket. Det blev jeg glad for.

I dag lørdag er det Erland Poulsens fødselsdag. Han fylder 67 år og der venter ham den bedste gave.

Frygtede for besøg

- Min datter kommer hele vejen fra Jylland og besøger mig. Det er klart, at det glæder jeg mig meget til. Jeg har ikke set hende i et til halvandet år, fordi hun bor så langt væk.

Det var ellers lige ved at gå galt med datterens besøg.

Erland Poulsen lider af en sygdom, som igen og igen sender ham på sygehuset. I denne uge stødte der en lungebetændelse til, og han blev akut indlagt.

- Det var så indlæggelse nummer 20 og ikke særlig sjovt. Jeg havde en iltmætning i blodet på 78, men de kunne åbenbart ikke gøre andet end at give mig penicillin, fortæller han.

Desværre røg han i isolation efter fredagens hjemkomst til plejecentret:

- Jeg var ellers blevet testet negativ for corona på sygehuset, men de skal teste mig her igen her. Så jeg frygtede, at min datters besøg røg i vasken på grund af isolation. Det er før sket.

Kammerat er velkommen

Erland Poulsen måtte ringe til souschefen for at få datterens besøg gennemført, fortæller han.

- Heldigvis lykkedes det.
Erland Poulsen har også en forhåbning om inden længe at få besøg af en god kammerat, som han gennem årene har opbygget et nært forhold til.

Erland Poulsen fik i februar tildelt sin plejebolig på Solbakken på grund af sygdom. Som bekendt vendte corona-virus kort efter om på alle normale samværsformer. Noget, der især har ramt, ældre og syge hårdt.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk