14. april 2021
SSP Ringsted tjekker udstyret, inden de åbner for fællesmødet for unge og deres familier onsdag aften klokken 19 til 20.30. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

SSP Ringsted tjekker udstyret, inden de åbner for fællesmødet for unge og deres familier onsdag aften klokken 19 til 20.30. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er der hjælp til familier med teenagere: Det er ikke så mærkeligt, hvis det er svært

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er der hjælp til familier med teenagere: Det er ikke så mærkeligt, hvis det er svært
Ringsted - 24. februar 2021 kl. 14:02
Af Ulla Jensen

Onsdag klokken 19 blænder SSP-konsulenterne i Ringsted Kommune op for det første af i alt tre online møder møntet på unge i 7.-9. klasse og deres forældre.

Efter måneder i isolation derhjemme, kan det være svært at huske, hvordan hverdagen i en familie egentlig er ude af coronaens skygge. De store teenagesønner har måske droppet morgenbadet, computerskærmene kører 24/7, og hvem gider overhovedet at gå en tur sammen mere?

Derfor håber SSP Ringsted, at de kan hjælpe familierne med at takle situationen og gerne opdage, at det er ok, hvis de har det lidt svært indbyrdes, for det er en speciel situation, som udfordrer de fleste.

- Vi har et stort ønske om, at de unge og deres forældre sidder sammen derhjemme i stuerne og ser det her. Vi har også nogle refleksionsspørgsmål, de skal sidde og snakke om derhjemme. Det er sådan noget, vi normalt ville gøre på forældremøder, men det har vi jo ikke mulighed for, forklarer SSP-konsulent i Ringsted Kommune Jonas Helgesen.

  • Møderne er i aften og de næste to onsdage fra klokken 19 til 20.30. Temaerne er:
  • Onsdag 24. februar: Kommunens ungepsykologer og ungekonsulenter sætter fokus på, hvad Corona kan gøre ved den unge. SSP vil derudover give et blik ind i Ungeprofilen, som I unge har været gode til at svare på i januar.
  • Onsdag 3. marts: Familieterapeuter og SSP vil sætte fokus på, hvad Corona-situationen kan gøre ved relationen mellem ung og forældre. Derudover vil en projektkonsulent fra DGI fortælle om ”Bevægelse i en Corona-tid - hvorfor er det vigtigt? Og hvordan kan vi gøre det på en sjov måde?”
  • Onsdag 10. marts: Christian Mogensen, Center for Digital Pædagogik, holder foredrag om de unges online sociale liv. Han vil også kort give sit bud på, hvordan Corona kan påvirke dette.
Oplæg fra eksperter

SSP-teamet har løbende kontakt med særligt udfordrede unge, men møderne i aften og de kommende uger, henvender sig lige så meget til unge, der ellers ikke har kontakt med teamet. Det vil sige unge, der bortset fra corona-situationen, har en nogenlunde ukompliceret hverdag med skole, idrætstilbud og venner.

- Primærmålgruppen er dem, der har ressourcer til at tænde for computeren sammen med deres forældre, siger Jonas Helgesen.

De tre online-møder vil give familierne input til hjemmesituation. Der vil være oplæg fra ungekonsulenter, DGI, en familieterapeut og en ekspert i digital dannelse.

- Vi tager lidt udgangspunkt i, hvordan vi selv har det derhjemme i vores familier. Vi bøvler også med nogle ting. Det kræver ikke, at man er specielt sårbar for at støde på de her ting, siger Jonas Helgesen.

- Intentionen er, at man som forældre forstår sine teenagebørn og måske sig selv lidt bedre efter sådan et oplæg, eller også tænker: Måske er det ikke mig eller mine børn, der er noget galt med. Det er okay, at der kommer reaktioner oven på sådan en omgang, vi står med.

Nyt for alle

Ungekonsulenterne vil blandt andet komme ind på, at situationen er ny for alle, fortæller souschef i Ungeliv i Ringsted Kommune Anja Resen:

- Det, vi taler om i aften, er, at det er en ny situation for os allesammen. Der er ingen af os, der kender til at være i et kriseberedskab, som det, vi er i nu. Derfor er der en masse ting, som kommer op nu.

- For eksempel: »Kan jeg som forælder brokke mig over, at mit barn sidder og har online-undervisning i sengen i pyjamas? Det ville jeg jo aldrig selv gøre, for der skal jo være struktur.«. Vi går ind i spørgsmål om, hvordan er det at leve i den her tid?, fortæller Anja Resen.

- En af vores konklusioner er, at der er ikke noget i den her situation, som er rigtigt eller forkert. Vi famler os allesammen frem. Hvis du synes, det er lidt hårdt, er det rigtigt for dig. Synes, du det er let, er det rigtigt for dig.

- Budskabet er også: I skal snakke sammen. Men lad være med at have forudfattede meninger. Det handler om, at man nogle gange træder et skridt tilbage og viser nysgerrighed og opmærksomhed. Men ikke nødvendigvis overopmærksomhed, siger Anja Resen.

Hold ud

Mange er sikkert ramt af corona-kuller. Men måske kan eksperternes råd og opfordringer til samtalerne i familierne løsne lidt op for spændingerne og indgyde håb:

- Folk må gerne tænke: Ok, solen er begyndt at skinne. Vi æder lige den sidste måned, og så kommer vi forhåbentligt godt ud på den anden side, siger Jonas Helgesen.

1100 personer kan potentielt deltage i møderne. Både forældre og børn er inviteret til at logge sig på. SSP-konsulenterne håber, at mange vil logge sig på i aften. Uanset om der kommer 100, 300 eller 600 vil det være positivt, lyder det.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk