21. oktober 2018
Allerede i 2008 - hvor dette billede blev taget - var der planer om at renovere Margrethegården. Dengang skulle det koste 50 millioner kroner. Nu er budgettet på 160 millioner kroner. Foto: Jens Wollesen
Allerede i 2008 - hvor dette billede blev taget - var der planer om at renovere Margrethegården. Dengang skulle det koste 50 millioner kroner. Nu er budgettet på 160 millioner kroner. Foto: Jens Wollesen
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu bliver Margrethegårdens skæbne afgjort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu bliver Margrethegårdens skæbne afgjort
Ringsted - 11. december 2017 kl. 15:24
Af Anders Petri
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Først skulle det almene byggeri Margrethegården rives ned og genopbygges.

Det sagde det daværende By-, Bolig- og Landdistriktsministerium nej til, så Boligselskabet Sjælland måtte tilbage i tænkeboksen.

Derefter blev et revideret forslag blokeret af naboerne, der mente en række nye boliger ville skygge.

I dag, fem et halvt år efter det første forslag, skal byrådet i Ringsted Kommune bestemme, om de vil sende renoveringsprojektet fra idé til realisering. Og den beslutning glæder formanden for Margrethegårdens bestyrelse, Inger Margrethe Neumann, sig til.

- Det har vi gjort i flere år. Jeg kan da have min tvivl, men vi er også nødt til at være optimistiske og sige, at nu i aften falder det på plads, siger hun. Det lange forløb har ifølge hende været præget en »et skridt frem og to tilbage« proces, og det har sat sine spor. Både hos beboerne og hos bygningerne.

- Vi har ikke fået lavet noget her i mange år, fordi vi har haft renoveringsprojektet i gang. Vi er rigtig frustrerede, siger Inger Margrethe Neumann.

Praktisk set er byrådets beslutning i aften en formalitet. På deres sidste byrådsmøde skal de 21 nuværende medlemmer godkende, at man sender et såkaldt »Skema A« til Landsbyggefonden, principielt godkende et lån og yde en allerede budgetteret kapitalindsprøjtning til Margrethegården. Nikker byrådet ja, er projektet med renoveringen af Margrethegården igen på skinner.

De nuværende 117 lejligheder skal opbygges og renoveres, så man ender med 112 lejligheder, hvor de 13 er nye taglejligheder.

I alt ender Margrethegården med 43 toværelseslejligheder, 37 treværelseslejligheder og 32 fireværelseslejligheder.

Derudover skal en række garageanlæg rives ned, mens man bygger et nyt fælleshus og en mandskabsbygning i den sydligste del af området.

Du kan købe adgang til hele artiklen - og resten af dagens avis - på http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk