9. juli 2020
Store sal kan rumme 920 gæster, men med coronaretningslinjerne kun 240 - det betyder en voldsom reduktion af sæder og dermed også indtægter for Ringsted Kongrescenter.  	               Foto: Anders Ole Olsen
Store sal kan rumme 920 gæster, men med coronaretningslinjerne kun 240 - det betyder en voldsom reduktion af sæder og dermed også indtægter for Ringsted Kongrescenter. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nødstedt kommunalt spillested får hjælpepakke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nødstedt kommunalt spillested får hjælpepakke
Ringsted - 03. juni 2020 kl. 11:46
Af Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I første omgang var de kun forundt de private kulturinstitutioner, men efter lange forhandlinger får seks større kommunale koncert- og kulturhuse nu også glæde af regeringens hjælpepakker igennem en særlig pulje til nødlidende kommunale kulturinstitutioner.

I blandt de seks kommunale store koncert- og kulturhuse er Ringsted Kongrescenter, der får Kulturministeriets bistand til faste udgifter og lønkompensation efter et coronaramt forår uden indtægter.

Ringsted Kongrescenter er med i DKK, Danske Koncert- og Kulturhuse, der er en sammenslutning af landets 25 største koncert- og kulturhuse, og forhandler i øjeblikket med Kulturministeriet om størrelsen og varigheden af ordningen.

For selvom tabene nok bliver kompenseret bagud, går kongrescenteret et efterår i møde, hvor der - efter gældende retningslinjer - fortsat skal fjernes stole og dermed også indtægter.

- Jeg håber, at ordningen kan holde hånden under kongrescentrets økonomi i en længere periode. For selvom kongrescentret - og andre kulturhuse - kan genåbne, så sker det med betydelige restriktioner og begrænsninger, siger Henrik Hvidesten (V), borgmester i Ringsted Kommune, og tilføjer:

- Vi kommer til at mangle indtægter gennem længere tid så der vil i en periode fremover være behov for kompensation, hvis vi skal sikre publikum et stort og varieret udbud af professionelle kulturoplevelser.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk