13. april 2021
Hair By MBS har frisørsaloner i alle midtsjællandske centerbyer med 30 medarbejdere. Ejerne tror ikke længere på, at de kan åbne om en måned.
Hair By MBS har frisørsaloner i alle midtsjællandske centerbyer med 30 medarbejdere. Ejerne tror ikke længere på, at de kan åbne om en måned.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nedlukket frisørkæde regner med længere lokker - åbner ikke lige foreløbig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedlukket frisørkæde regner med længere lokker - åbner ikke lige foreløbig
Ringsted - 01. marts 2021 kl. 12:22
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

- Vi har overvejet, om vi skal lave et online flettekursus for mænd med langt hår.

Ja, humøret fejler ikke noget hos Christina Bundgaard Sørensen, der ejer frisørkæden Hair By MBS med sin søster Marlene.

Selv om de sidder tilbage med fortsat lukkede frisørsaloner i Køge, Næstved, Slagelse og Ringsted og 30 hjemsendte medarbejdere ved søsterparret udmærket, at kunderne – og de langhårede mænd - nok skal komme tilbage, når frisørerne får lov at svinge saks og kam igen.

- Et eller andet sted kan vi brokke os nok så meget, men det nytter ikke noget. Vi må få det bedste ud af det, siger Christina Bundgaard Sørensen.

Hair By MBS er ejet af søsterparret Christina og Marlene Bundgaard Sørensen. Marlene arbejdede som udkørende frisør fra 2013, men startede nærværende kæde i Ringsted i 2016 med sin revisor-uddannede søster Christina. Foto: Jens Wollesen

Både frisørbranchen og Christina Bundgaard Sørensen har hele tiden håbet på en åbning den 6. april, som er første hverdag i ugen efter påsken. Nu er hun kommet på andre tanker.

- Mange siger, at det bliver den 6. april, men de har udskudt det så mange gange, at vi snart ikke tør tro på noget, siger Christina Bundgaard Sørensen.

Frisørkæden skal nok klare sig igennem, fortæller ejeren, men det er også kun, fordi de havde set en længerevarende nedlukning komme.

- Vi havde sat penge til side, så vi havde lidt at tære på. Det var penge, der skulle have været brugt på forbedringer og en udvidelse, men som nu går til lønomkostninger, siger Christina Bundgaard Sørensen.

Håber på bedre hjælpepakke

Hun håber derfor, at regeringen er lydhøre overfor oppositionens seneste forslag om, at fortsat lukkede liberale erhverv kan få dækket tabte omkostninger uden selv at skulle betale noget.

- Det ville være en kæmpe hjælp, især når vi har så mange ansatte. Vi ved at alle gør deres bedste, men det er svært med de her hjælpepakker, siger Christina Bundgaard Sørensen og uddyber:

- Den ene hjælpepakke skal forbi en revisor, hvilket koster 12-15.000. Så den vil man jo helst nøjes med at søge en gang. Den anden er stadig ikke opdateret i forhold til de forbedringer, der er vedtaget. Og sidste gang tog det en måned at lønkompensere, så vi skal også hele tiden kigge i spåkuglen og være på forkant.

Hellere vente end hjemmeklippe

At det kun er frisørsalonens 12 elever, der klipper videre på dukkehoveder under nedlukningen, er et spørgsmål om moral.

- Vi har 30 ansatte, og vi synes ikke, at hjemmeklipning er det rigtige at gøre under en lockdown. De eneste, der må arbejde er min søster og jeg. Vi bruger tiden på at forberede os og renovere lidt hist og her, mens vores frisører er hjemme og får gået en masse ture, siger Christina Bundgaard Sørensen og slutter:

- Jeg kan sagtens forstå frustrationen blandt mine kolleger i branchen. Vi er alle i samme båd, men vi får jo desværre ikke noget ud af at brokke os.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk