26. oktober 2020
I stadig flere natur- og skovbørnehaver skyder trafiklegepladser op, fx denne bane i Vestbirk ved Horsens. Snart indvies også en sjov og lærerig trafikbane i Bøgely Skovbørnehave ved Ringsted. Foto: GF Fonden/Søren E. Alwan
I stadig flere natur- og skovbørnehaver skyder trafiklegepladser op, fx denne bane i Vestbirk ved Horsens. Snart indvies også en sjov og lærerig trafikbane i Bøgely Skovbørnehave ved Ringsted. Foto: GF Fonden/Søren E. Alwan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: National trafikpris til skovbørnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

National trafikpris til skovbørnehave
Ringsted - 20. september 2020 kl. 12:14

Kan børnene lære at færdes i trafikken, selvom de går i børnehave inde i en skov?

Svaret er et stort og rungende ja. For med et helt nyt trafikanlæg indskriver Bøgely Skovbørnehave ved Maglebjerg Skov i RIngsted KOmmune sig i rækken af danske natur- og skovbørnehaver, der viser vejen på trafikområdet. Inde i skoven er der nemlig god plads til både at lege og lære.

Onsdag indvies det nye trafikanlæg, der sammen mod fortsat fokus på cyklisme og god trafikkultur, vil styrke institutionens trafikprofil.

Indvielsen er samtidig en prisoverrækkelse, for det er takket være en donation på 14.500 kroner fra GF Forsikrings fond, at projektet er blevet til virkelighed.

Indvielsen og prisoverrækkelsen foregår på onsdag 23. september kl. 15.30-16.30 ved Bøgely Skovbørnehave på Egelundsvej 12.

- Vi glæder os rigtig meget til at indvie trafikbanen og modtage prisen, som vi er rigtig stolte af at modtage. I skovbørnehaven cykler i forvejen rigtig meget med børnene, og vi har tidligere deltaget i Cyklistforbundets kampagne »Alle børn cykler, siger Anette Greve Sommer, leder af børnehaven, og fortsætter:

- Takket være støtten fra GF Fonden kan vi nu udvide vores pædagogiske arbejde, så børnene kan stifte bekendtskab med skilte og færdselsregler. På den måde sætter vi tidligt ind med at få skabt en sund og sikker trafikkultur.

GF Trafikpris overrækkes på GF Fondens vegne af Christian Bigandt Nielsen, der bor i Ringsted og er næstformand for GF Vestsjælland. Også Ringsteds borgmester, Henrik Hvidesten (V), vil tale ved arrangementet med fokus på perspektiverne i stedets arbejde, der er i tråd med kommunens fokus på cyklisme og trafiksikkerhed.

Det er en af børnehavens frivillige, Peter Parbst, medlem af Ældre Sagen i Ringsted, der har indstillet stedet til prisen.

På den måde er Bøgely-projektet også et eksempel på, at den gode trafikkultur gives videre fra den ældre generation til den alleryngste.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk