10. maj 2021
Midt- og Vestsjællands Politi og fem krisecentre i politikredsen styrker nu samarbejdet for at hjælpe voldsramte kvinder bedre. Modelfoto: Jacob Nielsen/Scanpix
gallery icon

Se billedserie

Midt- og Vestsjællands Politi og fem krisecentre i politikredsen styrker nu samarbejdet for at hjælpe voldsramte kvinder bedre. Modelfoto: Jacob Nielsen/Scanpix
Foto: Jacob Nielsen/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Når kvinder får bank står politiet mere klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når kvinder får bank står politiet mere klar
Opdateret 26. november 2019 kl. 15:27
Ringsted - 26. november 2019 kl. 15:18
Af Anne Wandahl

En anmeldelse af mand eller kæreste for vold kan føre til flere tæsk. Derfor tør mange kvinder ikke anmelde voldsmanden.

arrow Læs også: Leder af kvindekrisecenter: - I den tid jeg har været her, har der altid været fyldt

Hvis kvinden overhovedet finder modet til at anmelde et voldeligt angreb, holder det ikke, at hun må til nærmeste politis ekspedition og vente på sit nummer i køen.

Derfor sadler Midt- og Vestsjællands Politi nu om i et nyt projekt sammen med kredsens krisecentre i Ringsted, Roskilde, Holbæk, Kalundborg og Borup.

- Vi synes jo, at vi har et godt samarbejde med krisecentrene, men de har hidtil haft deres opgavesæt, og vi har haft vores. Nu rykker vi det endnu tættere sammen og spiller hinanden gode, siger politiinspektør Michael Flemming Rasmussen, leder af forebyggelsesafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi.

Alle fem centre i politikredsen har fået tildelt hver deres helt egen kontaktperson fra det nærmeste lokalpoliti.

På Danmarks ældste krisecenter for voldsramte kvinder i Ringsted har forstander Kirsten Hejnfelt positive forventninger til projektet.

- Vi har lige haft det første besøg af vores kontaktbetjent. Vi skal finde ud af, hvordan vi bruger hinanden bedst. Samarbejdet er lige startet, så det skal udvikle sig. Men det er rigtig positivt, og hun var meget opsat på at komme hurtigt igen og være med på kvindernes gruppemøde, siger Kirsten Hejnfelt.

Kontaktbetjentene kan bidrage med at forberede kvinderne på, hvordan de får et tilhold, hvad der skal til for at føre en voldssag, hjælpe kvinder med anmeldelser af gerningsmanden, når de ønsker det. Og det kan foregå på krisecentret i trygge omgivelser fremfor på et kontor på en politistation.

Det er en af de projekttanker, som politiinspektør Michael Flemming Rasmussen venter sig meget af.

- At skulle møde politiet og fortælle om meget private ting er som udgangspunkt ikke særlig rart. Det at skabe stærkere relationer mellem politiet og krisecentene gør, at vi får bedre mulighed for at sætte kvinderne i centrum i højere grad end »bare« at kigge på dem som anmeldere eller forurettede i en straffesag, siger Michael Flemming Rasmussen.

arrow Heidi levede med vold: Det må ikke blive et tabu
25. november 2019 kl. 15:59 Opdateret: kl. 11:36
arrow Vejen væk fra volden kører i sneglefart
25. november 2019 kl. 15:06 Opdateret: kl. 15:08
arrow Kontrol og nedværdigelse: Psykisk vold er blevet strafbart
25. november 2019 kl. 13:38 Opdateret: kl. 11:36
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk