22. oktober 2019
Festerne på ZBC er blevet bedre ifølge Sebastian Jønsson (t.v.), Tobias Grønager, Oscar Sunekær, Nicolai Hansen og Nicolai Nielsen, der alle fem er medlemmer af skolens festudvalg. Der bliver stadig drukket alkohol, men engang imellem kan almindelig vand eller sodavand være en god idé. Foto: Hans-Henrik Lærke
gallery icon

Se billedserie

Festerne på ZBC er blevet bedre ifølge Sebastian Jønsson (t.v.), Tobias Grønager, Oscar Sunekær, Nicolai Hansen og Nicolai Nielsen, der alle fem er medlemmer af skolens festudvalg. Der bliver stadig drukket alkohol, men engang imellem kan almindelig vand eller sodavand være en god idé. Foto: Hans-Henrik Lærke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Når elever fester kommer der gaver til godt formål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når elever fester kommer der gaver til godt formål
Ringsted - 15. maj 2019 kl. 15:19
Af Hans-Henrik Lærke
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Festudvalget på ZBC i Ringsted har givet deres venner yderlige to grunde til at give den gas til festerne. De har nemlig fundet to indtægtskilder, som kradser penge ind til Børnecancerfonden.

For det første samler eleverne flaskepanten sammen både i hverdagen og ved deres fester, for det andet sikrer et aktiecertifikant, at alle ikke-alkoholiske drikke genererer et lille ekstra beløb.

Foreløbigt har det givet 2.676 kroner til det gode formål.

Efter tidligere fester er der blevet smidt en masse pant ud i skraldespande og containere på ZBC. Det fik Esben Kold Lykkegaard, adjunkt og chef for overordnede elevaktiviteter på ZBC til at bringe spildet for festudvalgets ledelse. Hvorfor ikke donere panten til velgørenhed i stedet? Det kunne måske få festglade gæster til at tænke en ekstra gang, inden de smed panten ud.

Idé og design til »panthuset« kom fra de to HTX'ere Nicolai Nielsen og Nicolai Hansen.

- Jeg har været vant til at bygge hele mit liv, fortæller Nicolai Nielsen, der kommer fra en familie med håndværkere.

- Vi tænkte, at huset skulle være gennemsigtigt, så folk kunne se, hvor meget, der var samlet ind, lyder det fra Nicolai Hansen og henviser til den gennemsigtige plastfront.

De to gutter brugte en dag på at bygge »panthuset«, der fra start har haft den ønskede virkning.

Ved den sidste fest steg pantindtægten fra 220 kroner ved forrige fest til 504 kroner - på trods af, at der var færre deltagere.

Huset giver støttekroner til Børnecancerfonden, og det gør oprydningen efter festerne en smule nemmere. At det også gavner også miljøet, at øldåse bliver returneret i stedet for trådt i stykker er et ekstra plus.

Ungdomsfester på skoler har nogle gange ry for at blive lige lovlig våde. I et forsøg på at justere på de unges alkoholkultur, er der blev tegnet »aktiecertifikater«. Hver gang der bliver købt en ikke-alkoholisk drik, har både festudvalget og lærerværelset forpligtet sig til at donere én krone pr. genstand.

- For det første går det til et godt formål, for det andet sætter det et fint fokus på, at man ikke kun behøver drikke alkohol til fest. Det er vores bidrag til en påvirke unge-kulturen. Det giver en mere sund og ansvarlig festkultur, forklarer Tobias Grønager.

Før blev der ikke solgt vand i baren. Det kunne man hente på toilettet, hvis man ville. Men ændringen har afgjort betydet noget for festerne, siger Sebastian Jønsson.

- Fester er mere og andet end druk. Vores fester er blevet mere eftertragtede. De er blevet sociale begivenheder, fortæller han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk