21. april 2019
Ringsted-gruppens kontor i Ringsted, hvor de laver videoer og tv. På billedet ses leder af ASMLA, Habib Jabor (tv) ,og talsmand Yaqoub Al Tostari (th). Foto: Thomas Olsen
Ringsted-gruppens kontor i Ringsted, hvor de laver videoer og tv. På billedet ses leder af ASMLA, Habib Jabor (tv) ,og talsmand Yaqoub Al Tostari (th). Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Modstandsgrupper beskylder hinanden for løgn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Modstandsgrupper beskylder hinanden for løgn
Opdateret 11. oktober 2018 kl. 15:57
Ringsted - 11. oktober 2018 kl. 14:35
Af Yngve Saxil Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er dyb splittelse i den iranske oprørsgruppe Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz (ASMLA), hvor både grupperingen i Ringsted og Holland beskylder hinanden for at lyve.

arrow Læs også: Iranske attentatplaner i Ringsted overgik politikernes fantasi

Lederen af gruppen ASMLA med base i Holland, Hatam Neisis, fortæller til Politiken, at ASMLA-gruppen i Ringsted blev smidt ud og bortvist i 2015, men at grupperingen fortsat benytter sig af ASMLA-navnet, samt henviser til drabet på oprørslederen Ahmad Mola Nissi, der blev likvideret i hollandske Haag sidste år.

- Ringsted-gruppen blev bortvist fra ASMLA i 2015. Alligevel bruger de ASMLAs navn og henviser til drabet på Ahmad Mola Nissi i Holland for at retfærdiggøre truslen mod dem her i Danmark. Selvom Nissi og ASMLA intet har at gøre med dem, siger Hatam Neisi til Politiken i dag.

I følge Ringsted-gruppens talsmand Yaqoub Al Tustari, så har den hollandske grupperings leders beskyldninger dog intet på sig.

- Hatam Neisi lyver. Der er kun en ASMLA-bevægelse, den som vi repræsenterer. Vi har kontorer og grupperinger i mange lande, herunder Holland, men hans beskyldninger er en joke og ikke noget, vi tager seriøst. Det er som udgangspunkt det eneste, vi har at sige om hans beskyldninger, siger han.

- Enhver kan komme med alle mulige mærkelige beskyldninger og påstå, at de er en del af ASMLA, og hvis han mener, at vi lyver, så må han bevise det. Vores bevis for, at vi er legitime er, at Iran siger, hvem vi er og forsøger at få os lukket og udleveret.

Den hollandske grupperings leder Hatam Neisi påstår også, at den Ringsted-grupperingen kun kæmper for sig selv og forsøger at bruge angrebet for at opnå international støtte.

- Ringsted-gruppen vil sige hvad som helst for at få opmærksomhed og flere penge til deres aktiviteter. Når de går ud i medierne og siger, at Ahwazi-oprørere tog ansvar for angrebet den 22. september, prøver de at give indtryk af, at de er magtfulde og farlige. Iran har mange modstandere, som gerne vil betale den slags mennesker. Men Ringsted-gruppen kæmper ikke for de 10 millioner ahwazier, der ønsker selvstændighed. De kæmper kun for sig selv, siger Hatam Neisi til Politiken.

Beskyldningerne om, at Ringsted-gruppen skulle agere på andres vegne end ahwazierne, giver talsmanden for Ringsted-gruppen dog ikke meget for.

- Jeg kan kun sige, at det er også nogle beskyldninger som det iranske regime er kommet med og ikke nogen, vi tager seriøst. Vi arbejder i Danmark og andre lande med at dokumentere og lave nyheder om ahwazierne og kampen for løsrivelse, demokrati og menneskerettigheder, og vi overholder alle de gældende love og regler, der er på området. Så at vi får økonomisk støtte for at skade Iran af deres modstandere er ikke en påstand, som vi vil acceptere, siger han.

Yaqoub Al Tustari er talsmandens dæknavn, men DAGBLADET er bekendt med personens rigtige navn.

arrow FAKTA: Danmarks betydning for Irans økonomi er begrænset
31. oktober 2018 kl. 10:28 Opdateret: kl. 10:30
arrow Økonomiske sanktioner har symbolsk karakter
31. oktober 2018 kl. 10:27 Opdateret: kl. 10:28
arrow Politikere vil straffe Iran økonomisk for attentatplaner
31. oktober 2018 kl. 08:58 Opdateret: kl. 09:00

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk