3. august 2021
Bjarne Nielsen (tv) og Thomas Albøg Olsen er atter på banen for en østlig udfletning. Nu er det igen begyndt at strømme ind med underskrifter der bakker op om synspunktet. Foto: Thomas Olsen
Bjarne Nielsen (tv) og Thomas Albøg Olsen er atter på banen for en østlig udfletning. Nu er det igen begyndt at strømme ind med underskrifter der bakker op om synspunktet. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Modstanden vokser time for time

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Modstanden vokser time for time
Ringsted - 22. april 2021 kl. 12:03
Af Ulla Jensen

Planerne om at udbygge jernbanen omkring Ringsted Station får Ringsted-borgerne til at reagere.

arrow Læs også: DEBAT: Socialdemokratiet i Ringsted ønsker en østlig jernbaneudfletning

Underskriftsindsamlingen for en østlig udfletning og imod en kort sydlig omfartsbane vokser i øjeblikket dag for dag - eller snarere time for time.

I skrivende stund er underskriftsindsamlingen nået op på 828 underskrifter. Alene denne onsdag er der ved redaktionens afslutning tikket 74 friske underskrifter ind.

Det glæder underskriftsindsamlingens oprindelige initiativtager Bjarne Nielsen.

Han startede den på vegne af Borgere for en østlig udfletning, da Banedanmark i sommeren 2020 kom med et debatindlæg og tilhørende høring for, hvordan der i fremtiden kan køre flere og hurtigere tog gennem Ringsted.

Er fremtidssikret

Da høringen sluttede, var der 628 underskrifter. Men efter regeringen har fremlagt sin Infrastrukturplan, hvori det fremgår, at man både vil VVM-undersøge en østtlig udfletning og en kort sydlig omfartsbane, er der kommet markant flere underskrifter.

Men allerede da underskriftsindsamlingen blev startet, var man klar over, at Ringsted-borgerne helst skulle samle sig om én løsning.

- Vi fremtidssikrede underskriftsindsamlingen, fordi den allerede dengang var imod omfartsbaner og for en østlig udfletning, siger Bjarne Nielsen, der også er en af talspersonerne for Borgergruppen for en østlig løsning.

Han kan se, at det igen er begyndt at strømme ind med underskrifter.

Vil nå op på 1000

- Det er lidt interessant, at de fleste også har skrevet en kommentar. Man kan også godt skrive under, så man ikke ser navnet på hjemmesiden, og det er der nogle, der har benyttet sig af.

Han forudser, at der vil komme markant flere underskrifter, når det går op for folk, at en omfartsbane kan ramme både Ringsted Ådal, Vetterslev, Høm og Kværkeby afhængigt af, hvilken model, der peges på.

- Det vil jo være flot, hvis vi kan nå op på 1000, inden de skal træffe en beslutning, siger Bjarne Nielsen.

Bjarne Nielsen og Thomas Albøg Olsen, der står i spidsen for Borgergruppen for en østlig løsning, har i et brev til Transportministeriet anbefalet, at man stopper yderligere undersøgelser af den korte sydlige omfartsbane.

Man kan finde underskriftsindsamlingen på https://www.skrivunder.net/vi_siger_nej_tak_til_omfartsbaner_og_vestlig_udfletning_ved_ringsted. En hurtig måde at komme til at skrive under på, finder man ved at gå direkte til ringsted.it.

Man kan læse mere på https://ringstedbanen.dk.

arrow S: Omfartsbane er slet ikke nødvendig
16. maj 2021 kl. 06:44 Opdateret: kl. 16:11
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk