24. oktober 2019
Skal granulatet laves af gummi eller kork? Det valg er med til at afgøre prisen på kunstgræsbanen i Benløse. Foto: Lars Kimer
Skal granulatet laves af gummi eller kork? Det valg er med til at afgøre prisen på kunstgræsbanen i Benløse. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Miljøkrav sender prisen på kunstgræsbane i vejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøkrav sender prisen på kunstgræsbane i vejret
Ringsted - 25. april 2019 kl. 14:22
Af Anders Petri og Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Miljøvenligt og dyrt eller miljøfjendtligt og lidt billigere? Den beslutning står politikerne i Ringsted byråd overfor, når de skal træffe beslutning om en ny kunstgræsbane i Benløse.

Traditionelle kunstgræsbaner er nemlig årsag til, at en masse mikroplast ender i naturen, og da både en generel folkestemning og Ringsted byråd opponerer mod mikroplast, skal man finde alternativer - og de bliver dyre.

- Det er nogle krav, vi selv har påført os, fordi vi ikke vil være med til, at mikro-plast ender i naturen, pointerer formand for Klima- og Miljøudvalget, Torben Lollike (R).

Ifølge kommunen er der en forskel på 1,5 millioner kroner mellem en almindelig kunstgræsbane og en miljøvenlig version. En prisforskel, der kommer oveni, at kunstgræsbanen i Benløse i forvejen bliver tre millioner kroner dyrere, end man først budgetterede med.

- Vi står under alle omstændigheder med håret i postkassen, men jeg har den indstilling, at de frivillige foreninger har brug for vores opbakning, og når vi har indgået et budgetforlig, vil det være et hårdt slag for brugerne, hvis vi siger, der er ikke penge nok, når vi selv har strammet skruen, siger Torben Lollike.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk