5. december 2020
Mette Frederiksen blev modtaget med klapsalver og kold vind fra vejrguderne i Ringsted.
gallery icon

Se billedserie

Mette Frederiksen blev modtaget med klapsalver og kold vind fra vejrguderne i Ringsted.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mette Frederiksen fik en kold modtagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette Frederiksen fik en kold modtagelse
Opdateret 01. maj 2018 kl. 16:18
Ringsted - 01. maj 2018 kl. 15:51
Af Ulla Jensen

Det var næsten efterårsvejr, da Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen forcerede terrorafspærringer og torveombygning og nåede frem 1.maj-festen på plænen foran Sct. Bendts Kirke i Ringsted. Det var kun ni grader varmt udenfor, men den kolde modtagelse kunne ikke ødelægge den gode stemning blandt tilhørerne.

De fleste i teltet virkede nemlig godt tilfredse med besøget af formanden, der ellers har været uønsket i sin egen valgkreds i Aalborg.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at se hende, og jeg har ikke noget at udsætte på hende, sagde medlem af den socialdemokratiske byrådsgruppe Lisbeth Andersen til DAGBLADET Ringsted.

Mette Frederiksen talte blandt andet om, at det var respekt for den danske model, der gjorde, at hun havde valgt ikke at kommentere de netop afsluttede forhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter, mens de var i gang:

- Jeg har stor respekt for, at man kæmper for bedre vilkår, når der forhandles overenskomst. Ja, faktisk har jeg så stor respekt for danske lønmodtagere, at jeg som en af de få politikere har holdt min mund og ladet den danske model arbejde. Jeg vil have stærke fagforeninger. Fri forhandlingsret. Hvis Christiansborg skal bestemme løn, så kan man lige så godt lade være med at melde sig ind i en fagforening. Og så er det slut for dansk fagbevægelse. Jeg bliver nødt til at sige det direkte: Jeg er mere optaget af at kæmpe for danske lønmodtagere - også på den lange bane - end jeg er af socialdemokratiets meningsmålinger.

Derudover talte hun om den offentlige sektor, hvis ledelsesform hun ønsker et opgør med. Hun var også klar til stoppe nedskæringerne på erhvervsuddannelserne og til at give en kontant belønning på 50.000 kroner til de unge, der vil tage en håndværksmæssig uddannelse. Også lejerne i almene boliger blev nævnt i talen.

- Regeringen vil nu igen tage penge fra lejerne. Det, der hedder Landsbyggefonden. 13 milliarder. Bum. Hvis regeringen flytter så mange penge fra de almene boliger, betyder det enten højere husleje, færre boliger eller at der er lejligheder, der ikke bliver renoveret. Er det retfærdigt. Er det langsigtet? Svaret er nej. Det er ikke retfærdigt. Derfor siger vi klart nej til at fjerne ydelsesstøtten til den almene boligsektor.

Resten af dagen fortsatte med taler og musikalsk optræden. Udover John's Guld, var Katinka på scenen. Blandt talerne var medlem af folketinget Eva Flyvholm (EL), Jacob Klivager (SFU) og Morten Skov (næstformand i FOA).

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk