21. november 2017
Gustav Jensen bruger det meste af sin fritid på e-sport, og det kræver øvelse, hvis man vil være med blandt de bedste. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
gallery icon

Se billedserie

Gustav Jensen bruger det meste af sin fritid på e-sport, og det kræver øvelse, hvis man vil være med blandt de bedste. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mellem bomber og kugleregn: E-sportstalent er klar til turnering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mellem bomber og kugleregn: E-sportstalent er klar til turnering
Ringsted - 21. oktober 2017 kl. 12:00
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gustav Jensen løber ned af en støvet gade, mens han skiftevis holder en automatisk kalashnikov-riffel og en håndgranat, hvor splitten er millimeter fra at blive trukket ud.

Da han runder et hjørne, kommer en modspiller til syne, og projektilerne begynder at flyve gennem den virtuelle luft.

Gustav Jensen bliver ramt af eksplosionen fra en granat, der kaster ham bagud gennem luften.

Han vender blikket væk fra skærmen.

- Jeg spiller fra jeg kommer hjem fra skole, og til jeg går i seng. Hvis jeg har tidligt fri spiller jeg hele dagen, fortæller den 16-årige e-sports-entusiast, der til daglig går i 10. klasse på Campusskolen i Ringsted.

Gustav Jensen er en del af holdet Ssphere, der den 25. oktober, skal spille i en stor international turnering i det populære computerspil CS:GO.

- Der plejer at være flere tusind, der ser kampene, så jeg er lidt nervøs. Det kan godt blive ret intenst, fortæller den unge mand.

Turneringen, der bliver vist direkte på hjemmesiden Sliver.tv, kommer til at foregå i computerspillet Counter Strike: Global Offensive, forkortet CS:GO, som udspiller sig i et blodigt krydsfelt mellem bevæbnede terrorister og skydeglade specialstyrker.

Til turneringen skal Gustav Jensen sammen med fire venner dyste mod et andet hold, og vinderen får opmærksomhed, hvilket kan betyde meget i den fremadstormende branche, som e-sport udgør.

- Man får ikke pengepræmier i de turneringer, vi spiller, men man får muligheden for at blive opdaget, fordi turneringen bliver vist til et stort internationalt publikum. På den måde kan man finde en sponsor, og så kan man begynde at tjene penge på det, fortæller den unge mand.

Gustav Jensen har på sin nuværende profil spillet Counter Strike: Global Offensive i sammenlagt 682 timer, og han fortæller, at tallet ville være endnu højere, hvis hans tidligere profiler blev talt med.

Til gengæld må man ikke tro, at de mange timer har været ren fornøjelse.

Ligesom det gælder for elitesportsudøvere kræver det nemlig en del at holde niveauet højt.

- Hvis man vil være rigtig god, skal man bruge rigtig meget tid på at træne. Samtidig skal man spise og drikke ordentligt, så det kræver disciplin at blive god, fortæller han, inden han vender blikket tilbage mod skærmen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk