19. april 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Melanie ved ikke, om hun kan hoppe og danse, når hun vågner om morgenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Melanie ved ikke, om hun kan hoppe og danse, når hun vågner om morgenen
Ringsted - 11. oktober 2018 kl. 17:53
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skolernes motionsdag fredag den 12. oktober falder i år på samme dag som Den Internationale Gigtdag. Derfor har foreningen GBF - Gigtramte Børns Forældreforening valgt at gøre opmærksom på, at børn også kan rammes af gigt.

Foreningen har fået fremstillet t-shirts til over 40 skolekasser spredt over hele landet. En af dem er Melanie Hansens 2. klasse på Kildeskolen i Gyrstinge. Hele klassen, bestående af 15 elever, skal fredag løbe i t-shirts med teksten »Vi løber for børn med gigt- fordi børn og unge også kan få gigt« i forbindelse med motionsdagen.

- Vi synes, det er en god måde at gøre opmærksom på, at børn også kan få gigt, og at det har stor indflydelse på både barnets og familiens hverdag, siger Melanies mor Tina Hansen.

Hun har valgt at gå hjemme for at få hverdagen til at hænge sammen og skabe ro for Melanie. I stedet må hendes mand Per arbejde ekstra hårdt for at få familiens økonomi til at hænge sammen.

- Vi ved aldrig før Melanie vågner om morgenen, om det er en dag, hvor hun kan bevæge sig frit rundt eller om det er en dag, hvor hun har smerter og er nødt til at sidde i sin kørestol. Derfor kan vi aldrig lave faste aftaler i weekenderne, for vi er nødt til at tage stilling fra dag til dag, forklarer Tina Hansen.

Omkring 1200 børn og unge i Danmark lider af børnegigt. Det bliver typisk opdaget i fem-årsalderen og rammer flere piger end drenge.

For Melanies vedkommende blev det først konstateret, at hun var ramt af børnegigt i enkelte led, da hun var seks år gammel. Man kan ikke konstatere børnegigt via en blodprøve. Det skal der en scanning til at afsløre.

- Det tog meget lang tid at få udredt Melanie. Hun var til flere ultralydscanninger og fik taget mange blodprøver, husker Tina Hansen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk