24. juli 2021
Jobpatruljen på vej ud for at tjekke, om butikkerne har unge under 18 på arbejde.
gallery icon

Se billedserie

Jobpatruljen på vej ud for at tjekke, om butikkerne har unge under 18 på arbejde.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Med Jobpatruljen på tur: Vi gør det for de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Med Jobpatruljen på tur: Vi gør det for de unge
Ringsted - 22. juli 2021 kl. 09:21
Af Niels Nedergaard

»Hej, vi kommer fra Jobpatruljen. Har I nogen medarbejdere under 18 år på arbejde i dag?«

Sådan indleder Tine Sofie Børlum, mens hun render rundt i sit arbejdstøj, hvor der står Jobpatruljen på.

Svaret lyder gentagne gange fra flere butikker i Ringsted, at de ikke har unge medarbejdere under 18 år ansat.

Alligevel er der godt humør hos Tine Sofie Børlum og hendes kollega, for som hun selv siger, så er Jobpatruljen på arbejde for at gøre en ekstra indsats for de unges arbejdsvilkår.

- Vi mener, det er vigtigt at oplyse de unge om deres arbejdsvilkår. Vi laver jo en evaluering hvert år, når Jobpatruljen er overstået, hvor vi danner os et generelt indtryk af, hvilke problematikker de unge står i, når de er ude på arbejdsmarkedet, så det er primært derfor, at vi gør det, siger Tine Sofie Børlum til DAGBLADETS udsendte, mens vi stille lister os med på den tillagte rute.

Unge er i job

Både undersøgelsen sidste år og indtil videre i år viser, at der er flere af de unge, som er i job, men det er ikke nok for Jobpatruljen. De vil nemlig også gerne oplyse de unge om alle deres rettigheder, fortæller Tine Sofie Børlum.

- Vi oplever, at det virker, at vi indsamler de her informationer, for det gør, at man som ung bliver mere opmærksom på, hvad det er for nogle problematikker, der kan være hos de unge mennesker derude, så det er primært en oplysningskampagne. Vi kan dog se på interviewsne, at flere af de unge er i job i dag, forklarer hun.

Fakta
  • Jobpatruljen er en oplysningskampagne lavet af 3F og HK.
  • Jobpatruljen besøger hver sommer arbejdspladser over hele landet, hvor de taler med flere tusinde unge om deres rettigheder på arbejdsmarkedet.
  • Derudover vejleder Jobpatruljen året rundt unge, forældre og virksomheder omkring reglerne på arbejdsmarkedet.
  • På hjemmesiden jobpatruljen.dk kan man læse mere om unge og ansættelseskontrakter, timeløn, sygdom på arbejdspladsen og meget mere.

Hvorfor er det lige Ringsted, I har valgt at lægge vejen forbi i dag?

- Vores formål er det samme, som det er alle de andre steder. Vi dækker jo hele Sjælland, så det er jo primært at oplyse og gøre os bemærket. Nu har vi ikke haft så mange interviews i dag, men vi har stadig været på besøg på arbejdspladserne, og vi har stadig gået med vores tøj og vores tasker, så der har været synlighed, og det er også vigtigt for Jobpatruljen, lyder det fra Tine Sofie Børlum.

Glæde ved fritidsjob

Da vi sidst på eftermiddagen træder ind ad døren til den lokale SuperBrugs i Ringsted, møder vi flere unge og glade medarbejdere under 18 år. De virker alle glade og tilfredse med deres fritidsjob i supermarkedet.

Én af ungarbejderne er 17-årige Caroline, der til daglig går på gymnasiet og står over for sit sidste år som gymnasieelev. Siden hun var 15 år, har hun haft et fritidsjob i SuperBrugsen, og hun er glad for at komme på arbejde, fortæller hun.

- Jeg synes faktisk, det er et superfedt sted at arbejde. Vi er ikke på samme måde delt op som andre steder, og de voksne er også en del af det med os. Så det er virkelig fedt, og jeg er glad for, at det er netop her, jeg arbejder, siger Caroline, inden hun sender en stor ros til hele Coop, der står bag SuperBrugsens butikker landet over.

Caroline på 17 år arbejder i SuperBrugsen ved siden af sin daglige gang som gymnasieelv. Foto: Niels Nedergaard

- Generelt synes jeg, at Coop er rigtig gode til at tage sig af deres medarbejder, og jeg synes, det er et super godt sted at arbejde, siger hun.

Til sidst fortæller Caroline, at hun er glad for, at Jobpatruljen kommer rundt og laver interviews med medarbejderne under 18 år.

- Jeg tænker, det er meget relevant for en arbejdsplads, at de er her. Nogle af tingene de oplyser om, var jeg heller ikke selv klar over, så det er meget rart at vide, lyder det fra 17-årige Caroline.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk