19. januar 2020
Marie Linea Østergaard skal i løbet af de kommende måneder skrive sit speciale som afslutning på mejeriingeniøruddannelsen, og hun regner med at sætte osteproduktionen i gang til januar.                                      Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Marie Linea Østergaard skal i løbet af de kommende måneder skrive sit speciale som afslutning på mejeriingeniøruddannelsen, og hun regner med at sætte osteproduktionen i gang til januar. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Marie har altid været fascineret at oste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marie har altid været fascineret at oste
Ringsted - 15. juli 2019 kl. 14:40
Af Bodil Pinholt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lige siden barndommen har Marie Linea Østergaard været fascineret af oste. Så meget, at hun er ved at tage en uddannelse som mejeriingeninør, og til januar går i gang med at producere ost.

- Da jeg var teenager troede jeg, at jeg skulle være kok, men jeg fandt ud af, at oste kan så meget, fortæller Marie Østergaard.

Hun synes det er fantastisk, at man kan spise mælk. Man kan fermentere den og så kan den gemmes og spises i tre til fire år efter.

26-årige Marie Østergaard er født og opvokset på Østerbro i København, men i foråret flyttede ind hos sin kæreste, Michel Poulsen, der bor på Søtoftegaard ved Gyrstinge Sø.

Det helt særlige ved Marie Østergaards planer om at lave ost er, at det skal være ost lavet af rå mælk.

I Danmark er der ikke mange producenter af råmælksost, for der er en lov om, at pasteurisering af al mælk til produktion af ost er lovpligtig. Det vil sige, at osten kortvarigt varmes op, så alle bakterier dræbes.

Ost fremstillet af pasteuriseret mælk tilsættes derfor bakteriekultur. Råmælksost er fremstillet af mælkens naturlige bakterier.

- Jeg vil gerne bruge en naturlig kultur, fortæller Marie Østergaard.

Hun sammenligner de forskellige måder at fremstille ost på med at bage brød med gær eller med surdej.

- Jeg vil gerne bruge surdej, slår hun fast.

Læs mere i Lokalbladet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk