23. november 2017
Bilerne er kørt ud over det brostensbelagte felt. Synsvinklen er ringere for chaufføren end for fotografen, der har taget billedet af den opstillede situation.
gallery icon

Se billedserie

Bilerne er kørt ud over det brostensbelagte felt. Synsvinklen er ringere for chaufføren end for fotografen, der har taget billedet af den opstillede situation.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mand kørte barn ned - nu får han opbakning af sine naboer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mand kørte barn ned - nu får han opbakning af sine naboer
Opdateret 01. maj 2017 kl. 15:35
Ringsted - 01. maj 2017 kl. 15:30
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring 20 beboere er stimlet sammen på krydset Granvej/Søndre Parkvej i Ringsted klokken kvart over otte lørdag morgen for at møde DAGBLADET. De kommer fra de nærliggende villaveje.

arrow Læs også: Tobias blev reddet af sin cykelhjelm

De er kommet for at bakke op om en deres naboer, Mikail Güngördü, som forleden dag overså sin vigepligt, da han kørte ud fra Granvej og ramte et barn på cykel.

- Det er forfærdeligt. Vi har allesammen været tæt på. Det kunne lige så godt have været en af os, der havde gjort det, siger beboerne nærmest i munden på hinanden.

Stikvejene ligger som grene ud fra begge sider af vejen. På den ene side hedder vejene Granvej, Askevej, Birkevej og Bøgevej. På den anden side hedder vejene Søndre Parkvej lige som stamvejen.

Alle beboerne fortæller den samme historie. Efter vejen er blevet ændret som led i en trafiksikkerhedsplan og klimatilpasning er det blevet farligt at køre ud, særligt om morgenen mellem klokken 7.30 og 8, hvor flere hundrede børn kommer cyklende ned mod Campusområdet ad den nye brede cykelsti i høj fart.

Næsten alle beboere kan berette om episoder, hvor de har været »lige ved« at ramme et barn.

En af dem er Majbritt Holmgren, der bor på Granvej 3:

- Ugen inden påske var jeg ved at køre én ned, og man kører med hjertebanken på arbejdet. Det er sket tre-fire gange. Det er så ubehageligt. Jeg har prøvet at ringe til kommunen. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, siger hun.

Nogle har taget billeder og sendt dem op til kommunen, før ulykken skete.

Andre fortæller, at de har boet i kvarteret i 20 år, uden at der har været ulykker. Ikke før nu.

- Min datter kom hjem og fortalte mig, at der var et barn, der var blevet kørt ned af en bil, og jeg blev så chokeret og ringede til nogen med det samme for at sige, at vi bakker op, siger en beboer på Askevej.

- Man kan simpelthen ikke komme ud fra vejen, og det er værre længere oppe ad vejen, lyder forklaringen.

- Det eneste sikre, man kan gøre, er at stå ud af sin bil og gå hen og se, om der kommer nogen og så skynde sig tilbage til bilen. Men man kan alligevel ikke regne med at nå det, for der kan komme nogen rundt om hjørnet fra en af vejene, inden man når frem til vejen, forklarer en anden.

Alle nikker. Det ligger dem meget på sinde at få gjort Ringsted Kommune opmærksomme på, at vejen er blevet alt andet end sikker, efter den er blevet trafiksikret.

Som en ekstra krølle, tilføjer de, at de også flere gange har måttet hjælpe biler op af de såkaldte klimagrøfter, der er i begge sider af vejen.

- Det skal laves om, hvis det ikke skal ske igen, lyder det.

arrow Uheldsramt skolevej færdiggøres på rekordtid
06. maj 2017 kl. 07:50 Opdateret: kl. 09:16
arrow Politi og kommune øger nu trafiksikkerheden ved Søndre Parkvej
03. maj 2017 kl. 12:28 Opdateret: kl. 12:28
arrow 13-årig cyklist blev kørt ned
27. april 2017 kl. 10:47 Opdateret: kl. 14:19
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk