23. september 2020
En dramatisk togtur endte søndag med en anholdelse af en 45-årig Slagelseaner her på Ringsted Station. Arkivfoto: Kenn Thomsen
En dramatisk togtur endte søndag med en anholdelse af en 45-årig Slagelseaner her på Ringsted Station. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mand gik amok i toget - nu står han foran en dommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mand gik amok i toget - nu står han foran en dommer
Ringsted - 20. januar 2020 kl. 12:07
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En kun 16-årig dreng fra Helsingør og to togkontrollører blev ofrene, da en 45-årig mand gik grassat i toget hele vejen fra Slagelse til Ringsted søndag.

arrow Læs også: Vold mod tre i toget førte til en fængsling

Det gik så voldsomt for sig, at den 45-årige mand her mandag formiddag fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Roskilde.

Balladen kulminerede på Ringsted Station søndag klokken 13.58, men begyndte, da toget en lille halv times tid før holdt på Slagelse Station.

Den 16-årige dreng fra Helsingør satte penge ind på sit rejsekort. Det så den 45-årige, som antastede drengen og tiggede penge. Drengen sagde nej og gik ombord på toget med nogle venner.

- Pludselig satte den 45-årige sig tæt på og bad igen om penge, hvilket alle fra gruppen afviste. Den unge mand blev nu tiltalt i nedladende vendinger og fik et knytnæveslag i ansigtet med en mindre flænger på læberne til følge, siger Martin Bjerregaard, pressetalsmand i Midt- og Vestsjællands Politi.

To tilkaldte DSB-ansatte kom til i et forsøg på at dæmpe den 45-årige, men det gik helt galt.

En 44-årig kvindelig og en 43-årig mandlig togmedarbejder blev begge slået med knytnæveslag og fik mindre skader.

Først på Ringsted Station og med politiets hjælp blev balladen stoppet. Den 45-årige slagelseaner, der af politiet vurderedes til at være påvirket af narko og spiritus, blev taget med til politistationen i Roskilde, hvor han har overnattet.

Her valgte politiets jurister altså at få ham fremstillet i grundlovsforhør i dag, mandag.

- Der er tale om tre tilfælde af vold på en gang mod tjenestemand, og det gik ud over en helt sagesløs ung mand. Desuden er den anholdte i forvejen hovedperson i verserende sager om vold og trusler om vold. Det fik vores bæger til at flyde over. Derfor bliver han fremstillet i grundlovsforhør, siger Martin Bjerregaard.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk