25. maj 2020
Claus Fuglsang har drevet tøjbutikken Sams i Ringstedet i 20 år. Nu er det ved at være på tide at stoppe, siger butiksejeren, der selv bor i byen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Claus Fuglsang har drevet tøjbutikken Sams i Ringstedet i 20 år. Nu er det ved at være på tide at stoppe, siger butiksejeren, der selv bor i byen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lukker butik: Tøj-veteran siger farvel efter tyve år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lukker butik: Tøj-veteran siger farvel efter tyve år
Ringsted - 14. august 2019 kl. 14:44
Af Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er lidt af et farvel, der venter Claus Fuglsang på lørdag. For her vil han forlade Sams efter hele tyve år som indehaver af tøjbutikken i Ringstedet.

arrow Læs også: Guldsmed er flyttet til nye lokaler

- Det er gået lidt ned ad bakke det sidste stykke tid. Jeg synes, jeg har gjort min del, så det er på tide at rykke videre med noget andet, siger Claus Fuglsang om farvellet, der sker i kølvandet på kundenedgang, et mættet tøjmarked og en ny profilering fra tøjfirmaet i Slagelse, der vil favne en yngre målgruppe:

- Sams vil generelt gerne gøre sin tøjkollektion yngre, men jeg er 53 år og lige pludselig er det måske ikke så sjovt at sælge tøj til teenagere. Selvfølgelig har jeg fulgt mange af mine stamkunder fra da jeg startede op i 1990'erne, men de er jo heller ikke helt unge længere, siger den selverklærede tøj-veteran og tilføjer:

- Sams vil gå i en yngre retning, hvor jeg måske gerne vil bevare min plads i de voksnes rækker.

Med hele vejen

Sams startede op i 1997 i Slagelse, og Claus Fuglsang har mere eller mindre fulgt det hele vejen. Han har nemlig været med lige fra 1999, hvor han tiltrådte som ejer af butikken i Ringsted.

Nogle kunder har været så trofaste, at de ikke har byttet det amerikanskklingende mærke ud med andre, mens andre er faldet fra.

- Jeg har kørt med hele vejen, men det er ligesom om tiden ikke er fulgt med. Jeg er som sagt ikke helt ung længere, og så skal man måske til at finde ud af, om man skal sadle om og helt skifte branche, siger han og tilføjer:

- De her gammeldags herretøjsbutikker er der desværre ikke så mange tilbage af.

Folk vil hellere rejse

Selv tror han, tilbagegangen skyldes økonomisk prioritering:

- Folk bruger i højere grad penge på rejser, festivaler og andet, der ikke har med tøj at gøre. Tendensen med genbrug af tøj kan nok også mærkes på salget, der hos os har været nedadgående i nogen tid, siger Claus Fuglsang og peger samtidig på en stigende webhandel som andre fjendske faktorer for den fysiske butikshandel.

- En enkeltperson som mig har måske sværere ved at holde skruen i vandet end en større kæde, så Sams overtager selv butikken på søndag, for at se, hvordan de kan køre den videre, siger han.

Inden Claus Fuglsang helt forlader butikken for at tage en puster og tænkepause over, hvad han nu skal, holder Sams i Ringstedet lidt mindre åbent på fredag kl. 11-16 og lørdag kl. 10-14. Stadig dog med det udsalg, der har været i gang hele ugen.

Herefter vil Claus aflevere de nøgler, der i tyve år har ligget i hans bukselommer, men som fra søndag altså vil være i Sams besiddelse. Og hvad skal tøjmanden så selv lave?

- Jeg ved det ikke helt endnu, men det bliver stadig noget med tøj. Måske en butik, der vil gå den mere voksne vej.

arrow Din Tøjmand udvider
06. september 2019 kl. 14:45 Opdateret: kl. 14:44
Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk