16. december 2018
Jubelen var selvsagt høj hos Ole Schrøter og Hans Kamp (th), da de vandt vm-sølv i sommer. Nu har Ginscape også fået international guldmedalje. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Jubelen var selvsagt høj hos Ole Schrøter og Hans Kamp (th), da de vandt vm-sølv i sommer. Nu har Ginscape også fået international guldmedalje. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal gin vinder international guldmedalje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal gin vinder international guldmedalje
Ringsted - 19. februar 2018 kl. 16:47
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hos Scapespirits med adresser på Rugvænget i Ringsted og Sanskevej i Rungsted har Hans Kamp og Ole Schrøter nu endnu et fornemt bevis på, at de i 2017 udviklede en dansk gin, Ginscape, med international klasse.

arrow Læs også: Lokal sjællandsk gin i verdensklasse vinder dobbelt VM-sølv

- Vi har lige fået en guldmedalje til World Gin Awards i London, fortæller Hans Kamp på de to ginmestres vegne til DAGBLADET Ringsted og Frederiksborg Amts Avis.

Faktisk blev guldet til den meget danske gin offentliggjort i torsdags. Men Hans Kamp og Ole Schrøter fandt først ud af det natten til søndag på grund af konkurrencens kludder i geografien.

Til World Gin Awards er der først en indledende runde, hvor gin fra hele verden bliver blindsmagt. De bedste fra hvert deltagerland går videre i en finale.

Han og Ole Schrøter sendte Ginscape til konkurrencedommerne i efteråret 2017.

Da vinderne fra blindsmagningen blev offentliggjort på World Gin Awards hjemmeside i slutningen af januar, var både Ole Schrøter og Hans Kamp klar foran computeren hjemme i firmaet.

- Vi kunne ikke finde Ginscape nogen steder. Det var vi faktisk ret skuffede over. Vi havde da forventet i hvert fald en bronzemedalje. Men vi skød forventningerne til hjørne og sagde til os selv, at vi må prøve igen næste år, siger Hans Kamp.

Torsdag aften blev finalevinderne offentliggjort, men da Ginscape ikke var med, var Ole Schrøter og Hans Kamp ret ligeglade med det.

De havde vildt travlt med deres stand til ginfestival i København hen over weekenden.

Der var ikke tid til at undersøge, hvorfor britiske kontakter sende lykønsknings-sms'er. Internetforbindelsen var også dårlig inde i København på festivalstedet.

- Det var først natten til søndag, da vi kom hjem på kontoret til en computer med ordentlig forbindelse, at det gik op for os, at Ginscape har fået guldmedalje i kategorien »klassisk gin«.

Vi har jo udviklet den her i Danmark og bruger danske havtorn i ginnen. Men den bliver destilleret i England, og derfor stod den opført som en britisk gin, forklarer Hans Kamp.

Det er en fejltagelse, han og Ole Schrøter på ingen måde er kede af.

Gin er trods alt en britisk opfindelse, så at slå de ægte, britiske deltagere på hjemmebane er stort for ScapeSpirit.

Den fine hæder kan ses på internettet på denne adresse:

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk