30. oktober 2020
Det var voldsomt, umotiveret, og livsfarligt, da en dengang 57-årig kvinde fik stukket en almindelig steakkniv i maven i huset på Roskildevej. Det trak i skærpende retning i straffen på 6 år og 6 måneders fængsel samt udvisning for bestandigt til den 22-årige Kamil Czaplinski. Foto: Hans-Henrik Lærke
Det var voldsomt, umotiveret, og livsfarligt, da en dengang 57-årig kvinde fik stukket en almindelig steakkniv i maven i huset på Roskildevej. Det trak i skærpende retning i straffen på 6 år og 6 måneders fængsel samt udvisning for bestandigt til den 22-årige Kamil Czaplinski. Foto: Hans-Henrik Lærke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livsfarligt knivstik koster flere års fængsel og udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livsfarligt knivstik koster flere års fængsel og udvisning
Ringsted - 02. september 2020 kl. 00:09
Af Anne Wandahl

Den 22-årige Kamil Czaplinski skal seks år og seks måneder i fængsel for at stikke en steakkniv helt i bund på sin kvindelige nabo i Benløse, så hun var uhyggeligt tæt på at dø. Det bestemte et flertal i nævningetinget i Retten i Roskilde tirsdag.

arrow Læs også: Drabsforsøg: Spytteri og vold i retten spæder til straffen

Med i straffen er også vold mod den ene af de to politimænd, der måtte bruge både stav og varselsskud, da den nu dømte skulle anholdes efter det voldsomme knivstikkeri på Roskildevej 136 i Benløse den 4. maj 2019.

I straffen hører desuden trusler samt vold mod to kvindelige tolke, der blev henholdsvis truet på livet og ramt af en af de mange spyttåger, den 22-årige har sendt af sted i retten i løbet af i alt syv retsmøder.

Anklager Annette Ahm krævede mindst syv års fængsel, mens forsvarer Flemming Wahren krævede max. seks år.

Det var én stemme i nævningetinget enig i.

Tre stemte for anklagerens krav. Dermed lagde et flertal på otte stemmer sig lige midt imellem med straffen på seks år og seks måneders fængsel.

Alle 12 stemmer var derimod helt enige om, at den 22-årige skal udvises af Danmark for bestandigt efter afsoning.

Som EU-borger har man ret til fri bevægelighed mellem EU-landene, og der skal meget til, før den rettighed kan indskrænkes.

Det kan for eksempel være, hvis en persons adfærd er sådan, at vedkommende udgør en reel fare for samfundet i det land, personen har ophold i.

Det lever den 22-årige op til både i forhold til al den personfarlige kriminalitet, han nu er dømt for, og i den agressive opførsel, som alle tilstedeværende i retten har set adskillige eksempler på, sagde retsformand Tove Horsager.

Sådan sluttede sagen også.

Den 22-årige modtog dommen, men under vrede udbrud, så de fire betjente, der bevogtede ham, stod klar til at gribe ind lige bagved ham, hvis han igen gik over gevind.

Det gjorde han »kun« verbalt, før de fire betjente eskorterede ham ud af retten for at køre ham direkte tilbage til hans celle.

arrow Retten har talt: Livsfarligt knivstik var et drabsforsøg
28. august 2020 kl. 20:32 Opdateret: kl. 20:35
arrow Spyttåger i hovedet på tolk sætter retsrekord
21. august 2020 kl. 18:46 Opdateret: kl. 14:34
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk