16. juli 2020
Michel Poulsen er opvokset på gården, der har udsigt til Gyrstinge Sø, men valgte som så mange unge at flytte til København for at læse. I 2013 vendte han dog hjem for at hjælpe sin far med at bygge et hus og opdagede, at han slet ikke savnede storbylivet.
gallery icon

Se billedserie

Michel Poulsen er opvokset på gården, der har udsigt til Gyrstinge Sø, men valgte som så mange unge at flytte til København for at læse. I 2013 vendte han dog hjem for at hjælpe sin far med at bygge et hus og opdagede, at han slet ikke savnede storbylivet.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lille gård solgte 20.000 æg på en time

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lille gård solgte 20.000 æg på en time
Ringsted - 17. marts 2020 kl. 10:43
Af Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hotel- og restaurationsbranchen er i dyb krise på grund af corona-pandemien, og derfor stod Søtoftes Jordbrug og Mejeri ved Allindemagle mellem Ringsted og Holbæk pludselig tilbage med 20.000 æg og en hel masse mælk og yoghurt.

arrow Læs også: Stadig gang i salget af tusindvis af æg på lille gård

Derfor lancerede Michel Poulsen og hans kæreste Marie Østergaard drive-in gårdsalg mandag eftermiddag, og det blev en kæmpe succes. Allerede efter en time måtte de melde alt udsolgt og mange kørte derfor forgæves.

- Det var helt vildt. Det var lige før, vi måtte ind og massere hønsene, så de kunne lægge flere æg, siger 27-årige Michel Poulsen, der har drevet det fritgående landbrug siden 2017.

Fakta
  • Gårdsalget har åbent på torsdag kl. 15-18 på adressen Søtoftevej 74, 4100 Ringsted.
  • Alle dyr er fritgående.
  • Køerne fodres udelukkende med græs, har horn og går med deres kalv i minimum tre måneder.
  • Hønsene lever på græsmark, hvor de lever af græs, urter, insekter og økologiske korn.

Han glæder sig over, at det store fremmøde indtil videre betyder, at de nu kan aflønne en medarbejder og være mindre afhængige af de 25 restauranter og cafeer, heriblandt de henholdsvis tre- og tostjernede Michelin-restauranter Geranium og Kadeau, som gården leverer æg og mejeriprodukter til.

- Vi ved ikke, hvor mange restauranter, der er tilbage efter krisen, så vi er meget glade for lokalområdets opbakning, siger Michel Poulsen.

Gårdsalget holder nu lukket indtil torsdag kl. 15-18, men Søtofte tager imod forudbestillinger for at kunne følge med.

- Desværre oplevede vi, at folk kørte forgæves, så vi har åbnet op for forudbestillinger. Da jeg tjekkede i morges kl. 6.30 var der allerede løbet syv bestillinger ind, og mens jeg taler med dig, har jeg fået to ubesvarede opkald.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk