17. januar 2021
Alle, der ejer fast ejendom i Danmark, kan blive medlemmer af foreningen Realdania, der opstod i 2000 da Realkreditforeningen Danmark solgte sin virksomhed til Danske Bank ved at bytte sine aktier, som steg fra 10 til 20 mio. kr.  Foto: SJ Medier
Alle, der ejer fast ejendom i Danmark, kan blive medlemmer af foreningen Realdania, der opstod i 2000 da Realkreditforeningen Danmark solgte sin virksomhed til Danske Bank ved at bytte sine aktier, som steg fra 10 til 20 mio. kr. Foto: SJ Medier
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsdækkende forening sadler om efter indfriet klimaprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsdækkende forening sadler om efter indfriet klimaprojekt
Ringsted - 15. februar 2020 kl. 05:47
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

De forskellige regnvandsprojekter i kommunernes vandløb strømmer efterhånden så godt, at den landsdækkende filantropiske forening Realdania nu lægger sine kræfter andetsteds.

arrow Læs også: Bypark efter to år: Fra skummelt hul til grøn lysplet

- Det er et positivt udtryk for, at vi mener, at de her regnvandsprojekter er så godt kørende, at vi ikke mener, vi kan hjælpe kommunerne mere på netop det område, siger Pelle Bournonville, projektchef i Realdania og initiativtageren bag udgivelsen Klima100, der i 2018 pegede på en række klimatilpasningsprojekter, herunder Benløse Bypark, hvor regnvandssikring som følge af klimaforandringernes tiltagende skybrudshændelser var et gennemgående element.

Den godtgørende forening, der støtter byudvikling, ejendomsinvestering, bygherrevirksomhed, hoteldrift og udøver rådgivning, fokuserer nu på andre klimaindsatser, der overordnet set går ud på kystsikring i kølvandet på havvandsstigninger og kommunal klimatilpasning.

Realdania samarbejder med en række kystkommuner, mens foreningen i første ombæring har samlet 20 kommuner i klimaprojektet DK2020, der skal se på forskellige klimatilpasningsløsninger.

- Vores opgave er ikke at drifte eller medfinansiere klimaprojekter i alle 98 kommuner, men at fostre samarbejder på tværs af kommuner, interesseorganisationer og borgere. Vi ser os selv som fødselshjælpere, siger Pelle Bournonville, der håber at Ringsted Kommune melder sig på banen, når anden bølge i DK2020-projektet så småt indledes i midten af marts.

arrow Stor grøn forening: Vi er kun fødselshjælpere
15. februar 2020 kl. 05:50 Opdateret: kl. 13:29
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk