15. august 2020
Maria Højer og Camilla Siig er fra Jylland, men har de sidste år boet i Ringsted, hvor de både har været gymnasie- og konditorelever på EUX, der kombinerer ervhervsuddannelser med gymnasiefag. Foto: Jens Wollesen
Maria Højer og Camilla Siig er fra Jylland, men har de sidste år boet i Ringsted, hvor de både har været gymnasie- og konditorelever på EUX, der kombinerer ervhervsuddannelser med gymnasiefag. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landets første konditorer med studenterhue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landets første konditorer med studenterhue
Ringsted - 05. december 2019 kl. 16:19
Af Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmarks allerførste konditorer med en studentereksamen blev udklækket torsdag fra ZBC Ringsted.

arrow Læs også: Leder genkender elevers kritik: Jeg forstår deres utilfredshed

Efter en syv timer lang eksamen, hvor de skal bage og lave lag- og etagekager, fyldte chokolader og meget mere, dimitterede Camilla Siig og Maria Højer fra erhvervskolens EUX-uddannelse, der kombinerer en erhvervsuddannelse med en klassisk gymnasieuddannelse.

- Det er en hård uddannelse, men det er fedt at blive færdig og have følelsen af at have klaret noget, som ingen andre før har klaret, siger Camilla Siig om uddannelsen, der blev oprettet for at promovere de ildestedte håndværks- og erhvervsfag bedre blandt fagligt stærke elever.

Selvom Camilla Siig og Maria Højer torsdag afsluttede uddannelsen, kommer de dog ikke til at se positivt tilbage på forløbet, der har været præget af mange opstartsvanskeligheder.

- Der har ikke været styr på noget som helst. Vi har fået forkerte fag på forkerte niveauer på tre forskellige undervisningssteder i Køge, Slagelse, Ringsted og Ishøj på samme dag, og i mangel på lærere har vi skrevet under på, at vi selv skulle studere, nogle gange endda om lørdagen, siger Maria Højer.

Områdeleder for uddannelsen på ZBC Ringsted, Poul Erik Rasmussen, genkender elevernes kritik.

- Jeg kan godt forstå deres utilfredshed. Der har været nogle komfortmæssige problemer med skiftende uddannelsessteder på én og samme dag, og ja, vi har betalt dyre lærepenge. Jeg indrømmer gerne, at uddannelsen har fungeret bedre på papiret end i virkeligheden, siger han, men lover dog at have lært af fejlene.

- Det bliver bedre for næste årgang.

arrow Elever skoser spritny uddannelse
05. december 2019 kl. 16:20 Opdateret: kl. 11:57
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk