25. juni 2019
- Det er kun fantasien, der sætter grænser, fortæller Karen Lauridsen om årstidmaleriet, som giver masser af inspiration til at digte historier for børn og voksne. Foto: Hans-Henrik Lærke
gallery icon

Se billedserie

- Det er kun fantasien, der sætter grænser, fortæller Karen Lauridsen om årstidmaleriet, som giver masser af inspiration til at digte historier for børn og voksne. Foto: Hans-Henrik Lærke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lærerig kunst pryder børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærerig kunst pryder børnehave
Ringsted - 20. januar 2019 kl. 16:57
Af Hans-Henrik Lærle
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To nye vægmalerier pynter Kildeskolens Børnehave i Gyrstinge ved Ringsted. Det ene maleri viser de fire årstider spækket med eventyrlige dyr og personer, det andet er alfabetet tilsat masser af tegninger.

Der har bestemt ikke manglet idéer og kreative forslag, mens Lisbet Pinnerup Møller har svinget penslen.

- Børnene har været fulgt godt med og er kommet med forslag til tegninger, der skulle følge bogstaverne i alfabetet, fortæller Lisbet Pinnerup Møller, der begyndte sit arbejde med en grundidé om det endelige resultat, men planen blev justeret undervej på grund af de hjælpsomme og opfindsomme, unge kunstkritikere i børnehaven.

- Det har givet mange snakke om ymer, zombier, tigre og næsehorn. Jeg kom med en tanke, men fik masser af idéer, siger maleren.

Interessen har været stor hos børnene, som har suget læring til sig under arbejdet.

- Børnene har taget et stort ejerskab for malerierne. De har virkelig lært bogstaverne, og det har givet mange snakke, fortæller pædagogmedhjælper Karen Lauridsen.

Ved siden af »e« er der en guitar, men selvfølgelige af den slags, som skal tilsættes el. Der er også en edderkop med spind. Det mange-benede dyr staves naturligvis med »e«, men det er faktisk en korsedderkop. Da den blev malet, resulterede det i en mindre biologilektion, for hvordan er det nu med under- og overbegreber? Og hvilke familier hører alverdens kryb og kravl til?

- Maleriet har givet en hel anden dimension af læring. Og så er det dekorativt, siger Karen Lauridsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk