27. juli 2021
Der bliver arbejdet målrettet i drivhuset. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Der bliver arbejdet målrettet i drivhuset. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Krydderurter og grøntsager har mange funktioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krydderurter og grøntsager har mange funktioner
Ringsted - 20. april 2017 kl. 08:20
Af Jakob Fønss

Glæden blandt medarbejderne på Café Ingeborgs arbejdshold i gartneriet ved Plejecenter Ortved nord for Ringsted er ikke til at tage fejl af. De mange forskelligartede arbejdsopgaver er bare sagen og samarbejdet med personalet på Plejecenter Ortved fungerer upåklageligt.

- Det er et fantastisk samarbejde, vi har fået opbygget og vores borgere fra daghjemmet Bonderosen har stor glæde af at komme ud og nyde foråret og sommeren i drivhuset, siger leder af Plejecenter Ortved Marianne Micheelsen.

Medarbejderstaben ved gartneriet i Ortved har senest udvidet med et værksted i kælderen under plejecenteret. Her bliver der nu produceret fuglekasser til glæde for Kristina og Thorkild Højers humanitære projekt Byg1By, der indsamler penge til landsbyprojekter i det østafrikanske land Burundi, hvor Byg1By blandt andet uddanner fattige mennesker, så de kan få en indtægt, og selv kæmpe sig ud af fattigdom.

En perfekt aftale

Medarbejderstaben ved gartneriet i Ortved er en del af Ringsted Kommunes projekt »Gladere Ældreliv«, der har skabt en bred vifte af beskæftigelsestilbud for mennesker med psykiske og fysiske handicaps og andre mennesker med nedsat arbejdsevne.

Leder af Café Ingeborgs gartneri-projekt Christian Jørgensen hørte om Byg1Bys fuglekasseprojekt i et tv-program med Søren Ryge og snart var samarbejdet etableret.

- Det er et perfekt projekt for os, som vi kan arbejde på i vinterhalvåret, hvor gartneriet ikke kræver så meget arbejde. Jeg er overrasket og imponeret over, hvor meget mine medarbejdere selv kan klare i forhold til produktionen af fuglekasserne, siger Christian Jørgensen.

I forbindelse med redekassebygningen til Byg1By har Ringsted Kommunes Bæredygtighedspulje 2016 givet et tilskud på 5000 kroner til indkøb af maskiner med mere. Derudover har projektet fået støtte til indkøb af en polytunnel. Ringsted Kommune har støttet med 25.000 kroner, Gartnernes Forsikring har givet 10.000 i tilskud og Lions Klub Ringsted har givet 10.0000 kroner til indretning med fliser, højbede med mere.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk