19. juni 2021
Leder af Ringsted Krisecenter Kirsten Hejnfelt kan prale af, at centret er et år ældre end Danner Krisecenter. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Leder af Ringsted Krisecenter Kirsten Hejnfelt kan prale af, at centret er et år ældre end Danner Krisecenter. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Krisecenter fejrede 40 års fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krisecenter fejrede 40 års fødselsdag
Ringsted - 26. august 2018 kl. 08:24
Af Ulla Jensen

Ved Ringsted Krisecenter udendørs jubilæumsreception fredag var der grund til at skæve op mod den stålgrå himmel, som havde sendt små dråber regn ned mod den ellers paradisagtige have, som centret råder over.

arrow Læs også: Flere voldsramte skal hjælpes

- Vi må tage vejret, som det kommer, sagde Kirsten Hejnfelt og italesatte samtidig de eksistensvilkår, som har været krisecentrets siden den spæde start for 40 år siden, hvor en gruppe aktive kvinder som de første i landet - med forhåndenværende remedier - gik sammen om at etablere et krisecenter til kvinder, der var på flugt fra voldelige ægtemænd.

Siden er det gået frem og tilbage for krisecentret - mest frem.

Til stede ved receptionen var en række samarbejdspartnere. Formanden for Landsforeningen af Krisecentre Niels Christian Barkhol, bestyrelsesmedlemmer, nuværende og tidligere medarbejdere og frivillige og nuværende og tidligere beboere, repræsentanter fra Danmarks Forsorgsmuseum og en lang række andre.

Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V) holdt tale og røbede, at han ofte går forbi krisecentrets to bygninger.

- Jeg bor lige i nærheden. Tit og ofte går jeg lige forbi de her to huse på Sorøvej, som udstråler fred og ro. Det til trods for, at de her huse møder en masse menneskeskæbner og hører en masse livshistorier. Livshistorier og oplevelser, som de kvinder og børn, der bor her, faktisk burde have været foruden.

Han fremhævede centrets evne til at hjælpe kvinderne tilbage til livet.

- I 40 år har Ringsted Krisecenter leveret hjerterum og husrum til kvinder, der på grund af vold har måttet rejse fra hus og hjem for at finde tryghed hos andre et andet sted. Ikke kun for at få tryghed og omsorg, men også for at få hjælp til at komme tilbage og på fode igen i livet og finde en måde at komme videre i tilværelsen på.

En anden taler var Maria Søndergaard, der er tidligere frivillig og nuværende formand for krisecentrets fondsbestyrelse.

- At fejre sådan en begivenhed er jo et paradoks. På den ene side ville vi ønske, det var unødvendigt, at Ringsted Krisecenter fejrer 40 års jubilæum. For så er det et samfund, der har behov for kvindekrisecentre. Vi lever i et samfund, hvor kvinder og børn udsættes for vold af mænd, og hvor kvindekrisecentre må afvise over 60 procent af de kvinder, der henvender sig. Mænds vold mod kvinder er fortsat et tabu, sagde Maria Søndergaard.

arrow Offer for psykisk vold: - Jeg troede ikke, jeg var noget værd
08. september 2018 kl. 10:02 Opdateret: kl. 21:55
arrow Krisecentrets sansehave giver håb og liv
05. juli 2018 kl. 12:55 Opdateret: kl. 12:55
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk