19. juni 2019
Martina Ingebrigtsen drømmer om at kunstnere og kreative kræfter skal samle sig i det gamle mejeri i Jystrup. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Martina Ingebrigtsen drømmer om at kunstnere og kreative kræfter skal samle sig i det gamle mejeri i Jystrup. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kreative kræfter vil åbne kunstnerværksted i nedlagt mejeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kreative kræfter vil åbne kunstnerværksted i nedlagt mejeri
Ringsted - 09. februar 2019 kl. 12:29
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Midt i landsbyen Jystrup ved Ringsted ligger et nedlagt mejeri, der gennem årtier har dannet grobund for forskellige aktiviteter. I en årrække residerede Jystrup Amatørscene i den ene ende, mens Jystrup Vuggestue havde indrettet sig i den anden ende. Nu er nye folk klar til at rykke ind i den gamle bygning - og de har kunstneriske visioner for stedet.

34-årige Martina Ingebrigtsen, der er uddannet skrædder, har en plan om at omdanne amatørteatrets del af huset til et værksted for folk, der både har kreative evner, en grøn tankegang og en passion for bæredygtig produktion.

- Det, jeg gerne vil lave, er et kreativt værksted med fokus på traditionelt håndværk og redesign, siger hun, da DAGBLADET Ringsted er på besøg i de endnu rå lokaler i Jystrup.

Ejerne af huset, Egen Vinding og Datter, har givet grønt lys til, at der kan indrettes et stort værksted med mulighed for at arbejde med keramik, syning og maling. Der er til fem pladser á 1200 kroner stykket. Håbet er, at de kreative kræfter kan bruge hinanden til både inspiration og egentligt samarbejde.

Martina Ingebrigtsen har allerede nu fået flere henvendelser fra interesserede personer.

- Det er alt sammen sat op ud fra dem, der har vist interesse indtil videre, men jeg vil meget gerne have flere håndværk ind. Jeg mangler bare menneskerne, forklarer hun og ser ud i det store lokale.

Efter hun opdagede de tomme lokaler, lavede hun et hurtigt opslag på Facebook, hvor det viste sig, at andre i lokalområdet var med på ideen.

Hun arbejder selv med redesign, for eksempel i form af tasker og vanter. Hun er ivrig bruger af uld og pels, som hun tager fra andre produkter og genskaber til nye.

Derfor håber hun, der kommer kreative folk ind, som hun for eksempel kan udveksle materialer med:

- Jeg vil rigtig gerne have nogen ind, der arbejder med uld. Det kan være med alt fra kartning til spinning. Hele processen fra at lave garn til at strikke, forklarer hun.

Det er tanken, at der skal være en butik tilknyttet værkstedet:

- Det er et sted, der skal give såvel mig som andre kreative en mulighed for at producere med salg for øje. Det skal ikke være noget med, at man sidder og strikker en bluse og får en 50'er for det. Det skal være ordentlige produkter: luksus - ikke amatørarbejde, pointerer hun.

Læs mere i DAGBLADET Ringsted lørdag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk