31. oktober 2020
Medlemmerne i Ringstedkoret er amatørsangere, der har korsangen som deres store fritidsinteresse. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Medlemmerne i Ringstedkoret er amatørsangere, der har korsangen som deres store fritidsinteresse. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kor skal synge i Royal Albert Hall

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kor skal synge i Royal Albert Hall
Ringsted - 16. november 2015 kl. 16:50
Af Jakob Fønss

Lørdag øvede Ringstedkoret intensivt i fem timer i Ringsted Musik- og Kulturskoles nye koncertsal Springbrættet. Om mindre end to uger venter der nemlig medlemmerne en oplevelse ud over det sædvanlige.

Søndag 29. november klokken 19 synger Ringstedkoret Händels Messiahs sammen med omkring 1000 andre korsangere i Royal Albert Hall i London. Det har siden 1974 været en fast tradition, at amatørsangere fra hele verdenen bliver inviteret til at synge sammen i et kæmpekor i den berømte sal.

- Det bliver en kæmpe oplevelse, som vi ser meget frem til. Vi var hurtige til at tilmelde os, så vi får gode pladser til koncerten, siger Ringstedkorets formand Karen Nielsen, der har været medlem af koret i 15 år.

Ringstedkoret er godt forberedt til opgaven.

- Vi har sunget Händels Messiahs ved en koncert i Nykøbing Sjælland sidste år, så vi kender værket og nyder at synge det. Det specielle er, at der ikke er en generalprøve i salen inden koncerten, siger kormedlem Karin Haspang.

Hun bor i Næstved, men tager gerne turen til den ugentlige øveaften i Ringstedkoret, der er et fire-stemmigt voksenkor (sopran-alt-tenor-bas) med omkring 35 medlemmer. De kører til Ringsted fra mange forskellige sjællandske byer for at synge under ledelse af dirigent Bjørn Monberg, der har været korets dirigent siden 2004.

Udover koncerten i Royal Albert Hall skal Ringstedkoret synge i Den Danske Kirke i London til højmessen den 1. søndag i advent.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk