7. marts 2021
Leder af Ringsted Kongrescenter, Marius Byriel, kan se frem til at hænge endnu flere plakater på, hvis kongrescentet bliver overdraget til en fond. Foto: Anders Ole Olsen
Leder af Ringsted Kongrescenter, Marius Byriel, kan se frem til at hænge endnu flere plakater på, hvis kongrescentet bliver overdraget til en fond. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kongrescenter skal kunne tjene penge på kulturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kongrescenter skal kunne tjene penge på kulturen
Opdateret 22. maj 2019 kl. 13:53
Ringsted - 22. maj 2019 kl. 13:49
Af Anders Petri

Det tegner til, at en fond skal styre Ringsted Kongrescenter i stedet for politikerne i byrådet.

arrow Læs også: Publikum strømmer til kongrescenter

Mandag diskuterede politikerne i Ringsted Kommunes kultur- og fritidsudvalg fremtiden for kongrescenteret, og her besluttede et flertal på fire mod en, at forvaltningen skal undersøge, hvordan en fond bag kongrescenteret kan skrues sammen.

- Fondsløsning virker som en god mellemting mellem det private og kommunale ejerskab. Det giver mulighed for andre kommercielle muligheder - bardrift og den slags. I dag er vi låst af andre regler, som gør, at vi ikke må tjene på kongrescenteret, siger formanden for kultur- og fritidsudvalget, Daniel Nørhave (DF).

Udover at give mulighed for at tjene penge på bardrift, vurderer forvaltningen i Ringsted Kommune også, at kongrescenteret vil kunne øge indtjeningen med 20 til 25 procent.

Nørhave stemte for fondsløsningen sammen med Line Lynnerup (V), Mazlum Øz (V) og Jan Jakobsen (EL). Andreas Karlsen (K) stemte imod. Han ønsker i stedet af privatisere kongrescenteret.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk