30. oktober 2020
Teknisk direktør Mette Jeppesen tiltrådte 1. oktober - en uge efter landede skoleulykken på Byskovskolen afd. Asgård på hendes kontorbord. Foto: Kim Rasmussen
Teknisk direktør Mette Jeppesen tiltrådte 1. oktober - en uge efter landede skoleulykken på Byskovskolen afd. Asgård på hendes kontorbord. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune efter skoleulykke: Vi har aldrig frakendt os ansvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune efter skoleulykke: Vi har aldrig frakendt os ansvaret
Opdateret 25. oktober 2019 kl. 11:10
Ringsted - 25. oktober 2019 kl. 10:50
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Mette Jeppesen, der er teknisk direktør i Ringsted Kommune, tager nu til genmæle i skoleulykke-sag på Byskovskolen, hvor kommunen har klaget over Arbejdstilsynets første afgørelse og dermed skyder ansvaret for sikkerhed over på entreprenøren.

arrow Læs også: Efter skoleulykke: Kommune slipper for påbud

- Det er ikke ansvaret, vi overdrog, men opgaveløsningen. Vi har aldrig frakendt os, at vi har et ansvar, men den konkrete opgave med at udpege en sikkerheds- og sundhedsansvarlig tilfaldt entreprenøren, mener vi, siger Mette Jeppesen.

Ifølge Arbejdsmiljøloven er det ellers til hver en tid bygherren, der står tilbage med ansvaret - både efterfølgende, men også under arbejdet.

Mette Jeppesen åbner dog op for, at kommunen som bygherre har et medansvar for sikkerhedsbristen, der muliggjorde ulykken - men sikkerhedskoordineringen stod entreprenøren for i henhold til kontrakten, mener den tekniske direktør.

- Det er helt ærligt et spil om ord, og vi afventer Arbejdstilsynets afgørelse på den klage, vi indsendte, indtil vi udtaler os yderligere.

Ringsted Kommune udpegede først en sikkerhedskoordinator 14. oktober, efter Arbejdstilsynet havde været på besøg på Byskovskolen afd. Asgård 9. oktober og givet dem påbud om samme.

Ifølge Arbejdsmiljølovens § 37 er det bygherrens ansvar at udpege en sikkerheds- og sundhedsansvarlig under såvel projektering og ophængning af ventilationsanlægget, der skete henholdsvis 30. september og 1. oktober.

arrow Ringsted Kommune måtte ikke give firma mundkurv på
24. oktober 2019 kl. 13:18 Opdateret: kl. 12:55
arrow Efter ulykke med klimaanlæg: Bygherren kan aldrig løbe fra ansvaret
24. oktober 2019 kl. 12:46 Opdateret: kl. 15:05
arrow Firma har fået mundkurv på af kommunen
22. oktober 2019 kl. 11:48 Opdateret: kl. 11:50
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk