16. oktober 2019
Læge Jørgen Kim Petersen fortæller, at der hersker dyb frustration over, den specialiserede brystkræftenhed skal til Roskilde Sygehus, hvor der i øjeblikket er store problemer på operationsgangen. Foto: Thomas Olsen
Læge Jørgen Kim Petersen fortæller, at der hersker dyb frustration over, den specialiserede brystkræftenhed skal til Roskilde Sygehus, hvor der i øjeblikket er store problemer på operationsgangen. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirurg og overlæge: Kvaliteten bliver dårligere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirurg og overlæge: Kvaliteten bliver dårligere
Opdateret 23. januar 2019 kl. 22:47
Ringsted - 23. januar 2019 kl. 15:02
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens politikerne i regionsrådet formentlig er overbeviste om, at de har gjort patienterne en tjeneste ved at stemme for en flytning af brystkirurgien fra Ringsted Sygehus til Roskilde Sygehus, så er kirurger, læger og sygeplejersker på Ringsted Sygehus af en ganske anden opfattelse.

arrow Læs også: Universitetshospital har svært ved at nå operationer

Her rejser man tvivl om, hvorvidt sikkerheden for patienter bliver lige så god på Roskilde Sygehus som på Ringsted Sygehus, der i årevis har været den største specialenhed for brystkirurgi i landet.

- Når jeg opererer i Roskilde, skal patienten have indsprøjtningen (radioaktivt stof) på nuklearmedicinsk afdeling dagen før. Det er problematisk, idet Tec99 har en halveringstid på seks timer. Så dosis skal mangedobles. Det er unødigt overforbrug af radioaktivt materiale. Det er desuden uetisk over for patienten. Og jeg har metodesvigt her cirka en gang om måneden.

Sådan skriver brystkræftkirurg og tillidsrepræsentant for lægerne Mette Holmqvist på Ringsted Sygehus i et debatindlæg i dagens avis.

Også overlæge på Ringsted Sygehus Jørgen Kim Petersen har rejst tvivl om kvaliteten af behandlingen, hvis afdelingen flyttes til Roskilde:

- Der er rent kaos på operationsgangen på Roskilde Sygehus i øjeblikket. Der er dyb frustration over, at en brystkræftafdeling, der kørte så strømlinet, kan ende med en helt anden geografisk beliggenhed med så dårlige forhold, siger overlæge Jørgen Kim Petersen.

arrow Sygehus beholder screening af bryster
09. januar 2019 kl. 15:20 Opdateret: kl. 15:40
arrow Læge og sygeplejerske på Ringsted Sygehus: Det er en katastrofe
08. januar 2019 kl. 22:18 Opdateret: kl. 22:19
arrow Slut med brystkirurgi på Ringsted Sygehus
08. januar 2019 kl. 15:21 Opdateret: kl. 21:13

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk