24. oktober 2021
Danish Crown har stoppet al eksport til Kina. Foto: Thomas Olsen
Danish Crown har stoppet al eksport til Kina. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kinesisk eksporteventyr ender brat for svinekødsgigant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kinesisk eksporteventyr ender brat for svinekødsgigant
Ringsted - 22. september 2021 kl. 12:21
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Danish Crown har fuldstændig indstillet eksporten af svinekødsudskæringer til Kina, skriver dagbladet Jyllands-Posten i dag onsdag.

Almindeligvis bliver hele 40 pct. af den samlede produktion sendt videre til det store land mod øst, men opbremsningen sker, efter de kinesiske kunder hellere vil tabe deres forudbetaling end modtage varen på grund af faldende priser på markedet.

- Det er udtryk for, at priserne i markedet er faldet så pludseligt og voldsomt, at det er en bedre forretning for kunderne at miste deres forudbetaling end at modtage varen, forklarer Jais Valeur, adm. direktør i Danish Crown til Jyllands-Posten.

Pludselig stop

Overfor Jyllands-Posten slår Jais Valeur fast, at opbremsningen er kommet pludseligt efter årets første fem måneder, der har slået alle rekorder.

- Helt frem til begyndelsen af juni var vores eksport oppe i højeste gear, og alt tegnede lyst. Så begyndte vi at få opringninger fra de første såkaldte runaways (kunder, der springer fra ordren, red.), og kort tid efter kollapsede markedet. Vi ramte muren i fuld fart, siger han til Jyllands-Posten.

En guldrandet forretning

Tidligere har Kina blot tegnet sig for 6,5 pct. af Danish Crowns samlede eksport af svinekød, men efter udbruddet af svinepest i Kina i 2019, hvor 200 mio. svin mistede livet, fik landet pludselig et stort importbehov.

Milliarderne strømmede ind i kassen hos Danish Crown, som på kort tid blev det bedst indtjenende slagteriselskab i Europa, indtil for nylig, hvor eksport-eventyret altså fik en brat ende.

Danish Crown slår fast, at firmaet fortsat eksporterer biprodukter såsom tæer og haler til Kina. Slagteriet i Ringsted er heller ikke berørt af eksportstoppet, udtaler Jens Hansen, pressechef i Danish Crown, til DAGBLADET.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Jais Valeur, adm. direktør i Danish Crown.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk