25. oktober 2021
Spejderne Julie, Victoria og Mille er blandt dem, der nu går ud og hjælper med at sælge mærker til fordel for eksempelvis udsatte børn på julemærkehjemmene. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Spejderne Julie, Victoria og Mille er blandt dem, der nu går ud og hjælper med at sælge mærker til fordel for eksempelvis udsatte børn på julemærkehjemmene. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendte tårne er kommet på mærkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendte tårne er kommet på mærkerne
Ringsted - 23. oktober 2020 kl. 10:21
Af Anne Wandahl

Højt oppe i Ringsteds luftlag sker der ting og sager i år, og det udgør motiverne på årets julemærkelotteri hos Y's Men Internationals lokale afdeling.

Julemærkernes motiver er igen malet af kunstneren Susanne Holman Hansen.

- Vi plejer at gøre det sådan, at jeg i løbet af sommeren tager forskellige steder hen i Ringsted med mit kamera og fotograferer egnede motiver, så sender jeg billederne til Susanne, og hun vælger, hvad hun har lyst til at male, fortæller Finn Gøtzsche på vegne af Y's Mens udvalg for julemærkelotteriet.

Maleren har valgt motiver fra oven. Et af motiverne er det gamle tag på Sct. Bendts Kirkes tårn. Taget findes som bekendt ikke mere. Det gør i stedet tårnets »kalot« af presenninger og stilladser, og det er et andet motiv på mærkerne.

Et tredje er det nyrenoverede vandtårns tag set fra Dampmøllens tag.

På den måde er årets julemærker en slags øjebliksbillede af Ringsted 2020, for hvis ellers verden vil, findes kirketårnets plastikkalot ikke næste år, og det gør Dampmøllen heller ikke.

Julemærkerne fra Y's Men International i Ringsted sælges af spejdere fra De Grønne Pigespejdere i Vigersted og Ringsted samt KFUM-Spejderne i Nordrup og fra Sct. Bendts Gruppe.

De har alle tilladelse fra Spilmyndigheden til at sælge mærker ved folks døre.

I år er spejderne på gader og veje med behørig hensyntagen til virusreglerne.

Overskuddet fra salget går fortrinsvis til julemærkehjemmene, så de kan hjælpe ensomme og udsatte børn.

- Vi har i alle årene givet den væsentligste del til julemærkehjemmene. Resten fordeler vi mellem 3-4 andre godgørende, humanitære organisationer, siger Finn Gøtzsche.

De fire spejdergrupper får også et velkomment økonomisk tilskud for deres hjælp med at sælge mærkerne.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk