6. april 2020
Her foran politistationen i Tinggade 15 i Ringsted er Henrik Haensel på en hjemmebane, som ikke lå lige for, da han var barn i Tyskland. Dengang vidste han ikke, at han en dag skulle blive dansk politimand, blive kendt fra TV, finde sit livs kærlighed i en dansk politikvinde og dele deres første bolig sammen længere henne ad gaden i nummer 5.
gallery icon

Se billedserie

Her foran politistationen i Tinggade 15 i Ringsted er Henrik Haensel på en hjemmebane, som ikke lå lige for, da han var barn i Tyskland. Dengang vidste han ikke, at han en dag skulle blive dansk politimand, blive kendt fra TV, finde sit livs kærlighed i en dansk politikvinde og dele deres første bolig sammen længere henne ad gaden i nummer 5.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt politimand har stoppet biljagter på tv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt politimand har stoppet biljagter på tv

Henrik Haensel havde slet ikke lyst til at være med i »Politijagt« på Kanal 5. Han blev overtalt, men har aldrig fortrudt. Syv år senere er det slut med færdselspolitiet og programmet.

Opdateret 05. februar 2020 kl. 18:42
Ringsted - 05. februar 2020 kl. 18:38
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Det er færdselspolitiet. Har du et kørekort, jeg må se?«

arrow Læs også: Henrik blev presset til »Politijagt« - det er den tyske politimand lykkelig for nu

I snart 9 år har politiassistent Henrik Haensel fra Ringsted som færdselsbetjent i Midt- og Vestsjællands Politi stoppet tusinder af trafikanter med eller uden kørekort. Mange af dem på tv i det populære program »Politijagt« på kanal 5.

Men når programmets sæson 22 begynder onsdag aften, er det uden »Henrik fra Midt- og Vestsjællands Politi«.

Han har valgt at stoppe i færdselspolitiet og dermed også i arbejdet med at fange farlige trafikanter på vejnettet i Midt- og Vestsjællands Politikreds af flere grunde.

Dels vil Henrik Haensel gerne prøve andre muligheder i politisystemet, og dels er færdselspolitiet noget andet i dag, end da han begyndte i afdelingen for godt 9 år siden.

- Der har været nogle omstruktureringer, så færdselspolitiet ofte bliver brugt til andre opgaver som fangetransporter og bevogtninger blandt andet inde ved synagogen i København. Sidste år var der fokus på tungtvognskontrollen.

- Jeg blev politiassistent i færdselspolitiet, fordi jeg synes, jeg er med til at redde liv, når jeg stopper spritbilister og fartbøller. Det er det, der ligger mit hjerte nær. Jeg vil hellere køre patrulje på vejene end stå inde i København, forklarer Henrik Haensel.

Karrieredrømme

I dag er Henrik Haensels arbejdsplads hos Midt- og Vestsjællands Politis hovedsæde i Roskilde.

Kort sagt er han vagtchefens højre hånd, og skal blandt andet sørge for at sende patruljevognene de rigtige steder hen.

Henrik Haensel arbejder nu på at blive indsatsleder.

Politiets indsatsleder har det overordnede ansvar på de akutte nu-og-her-opgaver såsom ulykkessteder og gerningssteder for forbrydelser.

I det hele taget går hans vej op ad politiets rangstige.

Han er lige nu politiassistent, men vil gerne stige til næste led: Politikommissær.

- Så får jeg også samme rang, som min kone, smiler Henrik Haensel.

I »Politijagt« har kollegaen Vlado Lentz været med fra begyndelsen. Henrik Haensel har været med næstlængst siden optagelserne til programmet i 2012/2013.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk